vrijdag 10 juni 2011

"Light" sorbet met aardbeien uit eigen hof

We hebben maar een tiental aardbeiplantjes staan, maar ze brengen toch op. Ik denk dat ik zo'n halve kilo had, vandaag en gisteren. Ze zijn schoon hé.

Still a lot to learn... ;-)


En omdat mijn vorige sorbetavonturen niet zo'n goede afloop kenden, kon ik het niet laten om het toch nog eens te proberen. En 't is dan nog een laait versie. Als dat niet flink is van mij!


Low cal strawberry sorbet


Wat gaat daarin?

500 g aardbeien
2 el honing


En da's alles!

Was de aardbeien en snij de hoedjes eraf. Snij de aardbeien in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe ze in een diepvrieszak en leg ze 2 uurtjes in de diepvriezer. Zorg dat de aardbeien niet te dik op elkaar liggen, verspreid ze dus goed over de hele lengte van de zak.

Haal ze er na 2 uur uit en als ze mooi bevroren zijn, doe je ze in de keukenrobot. Goed mixen, 2 eetlepels honing erbij en klaar is kees.

Het kan nog sneller door gewoon ingevroren aardbeien te kopen, maar da's misschien wat sullig nu de aardbeien volop in seizoen zijn.

Oh ja, en lekker was het ook.

5 opmerkingen:

 1. Amai, ziet er lekker uit.
  Ik had, jaloers zijnde op Mme Zsazsa hare moestuin ook drie aardbeiplantjes geplant en daar hingen behoorlijk wat aardbeien aan. Groene dan, want voor ze rijp waren waren de vogels ermee weg:-( Volgend jaar toch maar een net?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je een iets romiger resultaat wilt, moet je er eens een bevroren banaan onder mixen. Je proeft die niet zo, maar het geeft wel een zalige structuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik wist dat dit met banaan kon, maar met aardbeien...!
  Nu nog een diepvries en een volkstuintje aanschaffen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah ja, want waar ga je anders uwen kersenboom planten? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oehh, wat ziet dat er weer lekker uit!
  alvast een *noflik* weekend gewenst!
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen