vrijdag 17 juni 2011

Wraps met gegrilde kip, cheddar en avocadocrème

Genieten uit het vuistje. Anders kan ik het niet omschrijven. Deze wrap is gewoon hemels en zit boordevol smaak. Wat het extra lekker maakt, is de gesmolten cheddar op de kip, en de heerlijk romige avocado. Geen nood, er is yoghurt gebruikt, geen room. Kom, we beginnen eraan!



a quick wrap with grilled chicken + cheddar and creamy avocado



Wat zwieren we erin?


2 tortillawraps per persoon (van die grote)
2 avocado's
6-tal sneetjes cheddar
500 g kipfilets in lange reepjes gesneden
1 potje Griekse yoghurt 0% (170 g)
2-3 lente uitjes (fijngehakt)
1 bosje koriander (fijngehakt)
1/2 limoen (het sap)
ijsbergsla (fijngesneden)
peper en zout
olijfolie

Ontdoe de avocado's van schil en pit (één pit bijhouden!) en stamp ze helemaal tot moes. Roer er de Griekse yoghurt en de helft van de koriander onder, voeg er het sap aan toe en kruid met peper en zout. Leg een pit in de avocadocrème en zet in de koelkast. De pit zorgt ervoor dat de avocado's niet bruin worden.


blog tutorial


Zet een grillpan op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak de kipfilets tot ze mooi gaar zijn. Kruid met peper en zout. Zet ondertussen ook de grill aan in de oven. Leg de kippenreepjes in een vuurvaste schotel en leg hierop de plakjes cheddar. Zet 2-3 minuutjes onder de grill tot de kaas lichtjes begint bruin te worden zoals hieronder.

blog tutorial

Warm de wraps op volgens de aanwijzingen op het pak. Doe een eetlepel avocadocrème op de wraps, leg er een stuk kip op en besprenkel met lente ui, koriander, en ijsbergsla. Vouw dicht en serveer.


Smullen maar!

16 opmerkingen:

  1. opppassen dat je niet in je vingers bijt bij zoveel lekkers !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm ziet er overheerlijk uit !!Fijn we

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Meid, wanneer ga je nou eens je eigen receptenboek maken met al die prachtige foto's van je!?
    Dat je nog niet ontdekt ben is echt raar!
    Ik geniet elke keer weer van je foto's, zo mooi!
    Vooral blijven doen, en wij genieten mee ;-)

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt! ;-) En welkom. En dat geldt voor iedereen natuurlijk. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohh dit lijkt me heer-lijk :) Ga ik ook eens uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zag onlangs op tv dat er zo iets zou bestaan als volkoren wraps? Ben jij die toevallig al ergens tegengekomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Yummie! dat gaan we vaanavond eten hier in het Seattle-se... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En nu zonder fauten ;-)
    Ziet er heerlijk uit!
    Zit jij niet op facebook met je blog?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jawel, zoeken op photo-copy of deze link cut and paste'n ;-)

    https://www.facebook.com/home.php?sk=group_144268922308464

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zou er graag een veggie variant van maken, met quorn. Kan je een alternatief voor de Griekse yoghurt aanraden? Bedankt! Babsie*

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoe bedoel je? Ben je vegan of zo? Probeer het eens met sojayoghurt. Zal best wel meevallen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nee, het was omdat ik geen Griekse yoghurt vond in onze plaatselijke Colruyt ;-) Uiteindelijk niet-pikante guacamole gemaakt zonder yoghurt en dat was verrukkelijk! Babsie*

    BeantwoordenVerwijderen
  14. In dat geval is volle yoghurt een goeie tweede optie. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. 't Was heel lekker (volle yoghurt en rucola).

    BeantwoordenVerwijderen