donderdag 15 november 2012

Fluwelen knolselderpuree

Oh dit is een aanrader. Niet echt light, maar nu ook weer geen megagrote zonde. Deze puree past perfect bij vis en misstaat zeker niet op een feesttafel. Kom jong, we gaan er niet teveel woorden aan vuil maken, we beginnen eraan!


celeriac mash


Wat heb je nodig?

1 kilo aardappelen (geschild)
1/2 kilo knolselder (geschild)
125 ml lightroom
3 geplette teentjes look
75 g gemalen gruyère
zout (evt. muskaatnoot en peper - ik vond het niet nodig)
peterselie (optioneel)


Snij de aardappelen en knolselder in even grote blokken en doe in een kookpot. Zet onder in gezouten water en laat 20-25 minuutjes koken tot ze zacht zijn.

Zet ondertussen een steelpannetje op het vuur en warm de room op samen met de geplette look. Breng zeker niet aan de kook, het moet gewoon warm zijn. Haal de look uit de room.

Giet de aardappelen af (vang wat van het kookvocht op), stamp de aardappelen en knolselder tot een puree. Roer er de room onder. Als de puree nog te droog is, mag er wat van het kookvocht bij. Roer er de gruyère onder en kruid eventueel bij met peper, zout en muskaatnoot.

Besprenkel met wat peterselie.

Smakelijk!


Ann

4 opmerkingen:

  1. Kan er niet een automatische verbinding komen met mijn Pinterestboard? Ik pin toch al je recepten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, dag Ann...
    Prachtige foto! Is dat met daglicht of is het studiowerk?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. uitgeprobeerd en goedgekeurd ! Met makreelfiletjes gebakken op vel erbij

    BeantwoordenVerwijderen