donderdag 22 november 2012

Onweerstaanbaar geroosterde heerlijkheden

Of om het op z'n plat vloms te zeggen: geroosterde knollen allerhande met chorizo. En dat op geheel Tonboutonse wijze met zure room en mosterd. Wat een zaligheid. Wat een comfortfood. Ziet dat eens af. Daar kun je niet serieus bij blijven.

Ik had gele en rode wortelen gekocht en dat ziet er toch wel spectaculair uit, vind ik.


roasted root salad


Wat heb je nodig?

1 1/2 kilo knollen allerhande (pastinaak, wortelen, rapen, aardperen, kohlrabi,...)
2 rode uien
1 lookbol
200 g chorizo
2 flinke takken verse rozemarijn
peper en grof zout
olijfolie (véél)

1 potje zure room (200 g)
2 flinke tl graantjesmosterd


Verwarm de oven voor op 190°.

Schil en snij de knollen in stukken van ongeveer 3 cm. Doe in een braadslede en overgiet rijkelijk met olijfolie. Pel de ajuinen en snij in 4 stukken, doe bij de groentjes. Haal de lookbol uit elkaar maar pel de teentjes niet. Doe ze bij de groenten en meng goed. Kruid met peper en zout en leg er de rozemarijn op.

Zet de groenten 20 minuten in de oven.

Snij de chorizo in stukken van 2 cm en doe na die 20 minuten bij de groenten in de oven. Laat nog 30 minuutjes verder bakken of tot alles gaar is.

Roer de mosterd onder de zure room en serveer bij de geroosterde groenten.

Hmmmmmmm!


Ann


2 opmerkingen: