Iedereen heeft wel al eens een Schwarzwalder torte gegeten, lekker daar niet van, maar zwaar. Héél zwaar. Dit is een veel lichtere variant, allez, toch lichter verteerbaar. En je hebt er bijlange zoveel werk niet aan. Je hebt zelfs geen oven nodig. Olé! Kom jong, we gaan eraan beginnen.
Ow ja, het recept is van Delicious.
Wat heb je nodig voor 6-8 porties?
1 bokaal noordkrieken (700 g)
2 el kristalsuiker
150 g zwarte chocolade
3 el cherry liqueur (ik heb cherry brandy genomen, kirsch gaat ook).
1 zakje meringues (150 g)
20 cl room
2 el bloemsuiker
Giet de noordkrieken af en laat uitlekken. Vang het sap op en doe in een steelpannetje. Doe er de kristalsuiker bij en breng al roerend aan de kook. Laat het sap tot de helft inkoken (8 minuutjes ongeveer) op hoog vuur.
Als het sap voor de helft is ingekookt, mag je het van het vuur halen. Roer er meteen de chocolade onder en laat volledig smelten. Roer er ook de liqueur onder. Laat afkoelen.
Klop de slagroom samen met de bloemsuiker tot zachte pieken.
Breek de helft van de meringues in de glazen, schep er wat slagroom op, doe er wat krieken op, een beetje saus, weer wat meringues, krieken, slagroom en saus.
Ideaal voor de feestdagen!
Smakelijk!
Ann
Ziet er super uit. Ik ben alleen bang dat ik voor een bokaal noordkrieken naar België zal moeten!
BeantwoordenVerwijderenZure kersen?
VerwijderenOh, dit is inderdaad heel lekker. Ook onze gasten hebben gesmuld. Dankjewel voor dit recept!!!
BeantwoordenVerwijderen