dinsdag 27 november 2012

Al ooit eens zoete couscous gegeten?

Zeer lekker én ideaal als dessert na een copieuze maaltijd. Veel werk is er niet aan, maar de voldoening is dubbel zo groot. Het ziet er ook mooi uit, vind ik. En die geur... heerlijk!

Trouwens nog iets, sorry dat ik zo onregelmatig post, da's niet van mijn gewoonte. Maar 't is nu eenmaal heel druk en soms wordt het bloggen een extra last. Maar niet getreurd, na deze week zal alles weer bij het oude zijn. Oef.


Kom we gaan eraan beginnen!


sweet couscous


Wat heb je nodig?

100-150 g couscous
1 klontje boter
1 grote sinaasappel
1 bakje aardbeien
1 bakje frambozen
4 verse vijgen (optioneel)
1 granaatappel
4-5 el rozijnen*
4 el pistachenoten (grof gehakt)
15 blaadjes munt
2 el oranjebloesemwater
zout

250 Griekse yoghurt
1 el honing


Kook de couscous volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water. Giet af. Roer er de boter onder en met een krab met een vork de couscous uiteen zodat er geen klonters meer zijn. Laat afkoelen en roer af en toe.

Schil de sinaasappel met een mes. Snij met het mes het vruchtvlees van tussen de membranen. Doe dit boven een kommetje zodat je het sap kan opvangen. Meng het sap met het oranjebloesemwater.

Snij de aardbeien en de frambozen in twee en doe bij het sap en de sinaasappel. Meng voorzichtig. Ook de vijgen mogen in blokjes gesneden worden. Doe ze bij de rest.

Snij de granaatappel in twee. Doe koud water in een kom en dompel er de granaatappel in onder. Haal nu met je hand de pitjes uit de granaatappel. De velletjes zullen komen bovendrijven en de pitjes zakken naar de bodem. Zoveel makkelijker dan met een houten lepel op dat spul kloppen.

Doe de pitjes bij de rest van het fruit. Ook de rozijntjes mogen erbij. Roer er nu de couscous onder. Werk af met de pistachenoten en de munt.

Roer de honing onder de yoghurt en serveer samen met de couscous.

Smakelijk!



Ann
*de rozijntjes kan je ook vervangen door enkele fijngehakte dadels.

9 opmerkingen:

  1. Ohja, dat is lekker, merci voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. blij dat je het recept hebt gedeeld! ziet er heerlijk uit.

    Inez, ineseda.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er wel heel verukkelijk uit! Ik maak zelf nogal eens couscous met zalm, sinaasappel en rucola en dan vind ik dat zoete tintje ook al zo lekker, maar om hem helemaal zoet en fruitig te maken was nog niet in me opgekomen. Ga ik zeker een keer proberen, bedankt voor het idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er heerlijk uit. Al vrees ik dat het als kerstmenu toch niet zo geschikt is: waar moet ik putje winter aardbeien en frambozen halen? Volgende zomer eens wat van die vruchten invriezen... Of gewoon weglaten natuurlijk, dat kan ook. Of vervangen door stukjes lichi ofzo...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. daar kan heel veel bij, gedroogde abrikozen, clementines, kaki's, noem maar op. :-)

      Verwijderen
  5. allé ik vond dat meppen met die houten lepel just zo leuk en komt gij weeral met een nieuwen truuk op de proppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waar kan ik dat oranjebloesemwater vinden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. in de supermarkt bij de bakspulletjes, maar bij de Marokkaan is het best én het goedkoopst.

      Verwijderen
    2. Thanks, ga eens rondkijken dan... Marokkanen genoeg hier in de buurt :-)

      Verwijderen