vrijdag 9 november 2012

Vooroorlogs eten

Ik heb gisteren vooroorlogse toestanden meegemaakt. 't Is te zeggen, ik heb acht uur zonder elektriciteit gezeten en da's begot lang. 8 uur lang geen internet, verwarming, muziek, licht,... en het ergste van al: ik kon niet koken en ik had nochtans grootse plannen. Improviseren dan maar, en eigenlijk, als ik heel eerlijk moet zijn, dan ben ik op mijn best. Ik durf dat wel eens te vergeten. Ben dus heel blij met dit nieuwe recept. En hopelijk jullie ook. Het is een knolselder-appel remoulade (of toch bijna) geworden met waterkers en gerookte zalm. Goe zenne!

Kom, zet uwen ellentriek af en we beginnen eraan!


celeriac apple remoulade on watercress topped with salmon


Wat heb je nodig?

1/2 knolselder
1 granny smith appel
200 ml zure room
1 tl graantjesmosterd (opgehoopt)
1/2 tl mierikswortel
1/2 citroen (het sap)
150 g gerookte zalm
1 bosje waterkers
1 el peterselie (fijngehakt)
Stokbrood

Schil de knolselder en snij in fijne plakken (2-3 mm dikte) en snij de plakjes vervolgens in reepjes (luciferdikte). Doe in een kom. Snij de appel in vier, haal er het klokhuis eruit, snij in plakken en dan in reepjes. Doe bij de knolselder. Besprenkel met het citroensap.

Meng de zure room met de mosterd en de mierikswortel. Kruid met peper en zout. Doe de saus bij de knolselder en meng goed.

Neem een schaal en verdeel hierover de waterkers, leg er de knolselder remoulade op en werk af met de zalm en de peterselie.

Heel lekker tussen stokbrood.


Smakelijk!



Ann


Oh ja, morgen is het Stiel&Stijl. Ge komt toch af? Ik zal er ook zijn want ik geef er 3 workshops!

7 opmerkingen:

  1. Ann, wat moeten we meebrengen voor de workshop foodfotografie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niets. Het is een workshop van 1 uur hé. Zoals in 60 minuutjes. Die zijn zo om. Er is geen tijd om zelf te oefenen.

      Verwijderen
    2. Oke. Jammer dat het zo kort is! Tot dan!

      Verwijderen
    3. Je kan altijd je toestel meenemen. Maar ik ga daar sowieso niet in ideale lichtomstandigheden kunnen werken (geen daglicht). Dus veel oefenen zal er niet aan te pas komen.

      Verwijderen
  2. Dat klinkt heel lekker, maar euh,.. Er is sprake van zure room bij het bereiden, maar er staat geen hoeveelheid bij. Hoeveel zure room gebruik je er dan voor ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kom zondagmiddag naar Stiel en Stijl en ik hoop dat er dan nog iets te zien is :-)

    BeantwoordenVerwijderen