donderdag 3 januari 2013

Eindelijk terug, met een afterparty slaatje.

Jaaaa... ik heb het hier gemist, maar ja, het was echt veel te druk. Ik heb zelfs op oudejaar en de hele nieuwjaarsdag gewerkt. Fin, mij hoor je niet klagen hoor, maar soms vond ik het echt vervelend dat ik hier niet snel efkes een receptje kon bloggen. Maar kom, er zijn geen dooien gevallen denk ik, dus mijn afwezigheid zal me wel snel vergeven worden.

Als er één voordeel is aan de periode net na de eindejaarsfeesten, dan zijn het de ingrediënten die nu aan sterke afslagprijzen aangeboden worden. In mijn geval was dat bio-kalkoen (véél donkerder van kleur dan de gewone) en veenbessen. Met de rest van de veenbessen maak ik morgen trouwens muffins. Echt lekker.

Kom, genoeg geleuterd, we beginnen eraan!


kalkoensalade



Wat heb je nodig voor 2?

200 g gebakken kalkoen of kipfilet
200 g veenbessen
1/2 kop sinaasappelsap
1/2 kop suiker of 3 à 4 el rijstsiroop*
1 zakje veldsla
300 g gekookte krielaardappeltjes
1/2 komkommer
olijfolie
peper en zout


Doe de veenbessen in een steelpannetje samen met het sap en de suiker, breng aan de kook en van zodra de veenbessen beginnen te barsten, zijn ze klaar. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

Schil de komkommer en haal er de pitjes uit. Snij in blokjes.

Verdeel de veldsla over de borden, doe er de komkommer op. Snij de afgekoelde aardappelen in plakjes en leg op de salade. Trek de kalkoen of kip in draden en verdeel over de borden.

Schep wat van de veenbessen en het sap over de salade en werk af met wat olijfolie, peper en zout.


Zo makkelijk kan het leven zijn!


Smakelijk!


Ann


*rijstsiroop of rijststroop is een ideaal vervangmiddel voor mensen die geen suiker verdragen. De smaak is wel anders, dus het is wel even wennen.

7 opmerkingen:

  1. Toch bijna-dooien hier. Van de honger, zo zonder uw recepten ;-)!
    Het slaatje ziet er heerlijk uit, gaan we zeker proberen!
    Ik kijk uit naar de resultaten van al je drukke bezigheden... die worden toch ooit n keer openbaar?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmmmm , ziet er lekker en vooral "licht" uit !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent je uitleg bij sterretje rijstsiroop vergeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm, dat ziet er direct alweer lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook geen dooien bij mij, maar leuk was écht anders hoor. Gelukkig heb ik uit je voorraad recepten kunnen putten, maar fijn dat je er weer bent! groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Amai, ziet er superlekker uit!
    Gisteren trouwens de gebakken peertjes met ricotta eens uitgeprobeerd. Was een topper!

    BeantwoordenVerwijderen