donderdag 10 januari 2013

Verrassend lekkere tabouleh met boerenkool

Kale met dit, kale met dat, kale chips, kale crock pot, kale cola, kale whatever. Op Pinterest zie je wel honderden varianten op kale (boerenkool) passeren. It's the new black, in de keuken dan. En ja, trendgevoelig zoals ik ben (ahum), moet ik wel meedoen hé. Met deze wel heel erg lekkere tabouleh met rauwe boerenkool. Doedemee?



boerenkool


Wat heb je nodig voor 4?

200 g feta
100 g bulgur (couscous)
100 g boerenkool (rauw)
1 bosje munt
1 bosje lente-uitjes
½ komkommer
1 bakje kerstomaatjes
1 romeinse sla
snufje kaneel
snufje za’atar
4-5 el olijfolie
½ citroen (sap en zeste)

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op het pak en laat volledig afkoelen.

Hak de boerenkool superfijn. En doe hetzelfde met de munt en de lente-uitjes. Meng alles goed door elkaar.

Schil en ontpit de komkommer en snij in blokjes. Snij ook de tomaatjes in twee en doe bij de salade. Verkruimel er de feta over.

Roer de bulgur onder de salade en kruid met de za’atar en de kaneel.

Meng de zeste, het sap en de olijfolie in een kommetje en giet over de salade.

Serveer met een stuk Marokkaans brood.

Smakelijk!


Ann

7 opmerkingen:

  1. Voel mij een beetje een groentebarbaar, maar is boerenkool hetzelfde als savooi?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen, dat ziet er helemaal anders uit. Ik ga een link zetten in de tekst. :)

      Verwijderen
  2. ziet er lekker uit!
    ga ik zekers eens proberen.....maar wat zijn die witte dingskes op het bord? (een soort kaas dat niet bij de ingrediënten staat?)
    f

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt hé, wat hebben die Amerikanen toch met 'kale'? Misschien inderdaad zelf eens wat dingen uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind dat kale echt compleet anders smaakt dan de hollandse boerenkool! Waarom ze dat over een kam scheren is me een raadsel! Veel vlakker van smaak. En allebei helemaal niet te krijgen hier in Azie helaas. Ga wel eens aan het werk met een van de vele soorten chinese kolen hier...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey, Karien, dat zou goed kunnen. Smaak is vaak afhankelijk van de grond waarop het gekweekt wordt. Neem nu een aardappel. Bij mijn ouders smaken die helemaal anders dan exemplaren die hier, 120 km verder gekweekt worden. Terwijl het helemaal dezelfde soort is.

      Verwijderen