Amai, 3 blogposts na elkaar, waar gaan we dat schrijven? Is P-C ziek? Euh ja, een beetje grieperig wel ja. Maar ik had toch nog goesting om iets te bakken. Blondies deze keer, of brownies met witte chocolade. Moeilijk is het niet zenne. Kom, we gaan eraan beginnen!
Wat heb je nodig voor 12 stuks?
180 g witte chocolade
85 g boter
2 eieren
50 g rietsuiker
125 g bloem
1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
Voor Blondie's pruik:
4 el fijngehakte pistachenoten
100 g witte chocolade fijngehakt
Doe de witte chocolade samen met de boter in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje smelten. Als alles gesmolten is, haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
Klop de eieren los en klop ze samen met de suiker wat op (zo'n 3 minuutjes), en doe bij de chocolade. Ook de vanille en de bloem mag erbij. Roer alles netjes onder maar zeker niet te lang want anders wordt het deeg taai.
Neem een vierkante brownievorm en bekleed met bakpapier. Stort hierin het deeg en zet de vorm in een voorverwarmde oven op 175°. Laat 20-25 minuten bakken tot de bovenkant een mooi gouden kleurtje krijgt.
Haal de blondies uit de oven en strooi er onmiddellijk de fijngehakte chocolade over. Laat smelten en smeer mooi uit over de blondies. Besprenkel met de pistachenoten.
Lauwwarm zijn ze het lekkerst!
Smakelijk!
Ann
Blij dat je terug bent!
BeantwoordenVerwijderenNa 3 dagen Pho soep, heb ik wel een dessert verdiend. Die Pho is trouwens een geweldig recept. Ook blij dat je je blog terug aan het opwarmen bent. Maar ja, een winterslaap was het blijkbaar niet voor jou.
BeantwoordenVerwijderenJa die Pho, ik ben er ook zot van. Zo rap klaar, veel smaak, en weinig werk. Olé. :)
VerwijderenMmm, eentje om te onthouden!
BeantwoordenVerwijderenBoe aan het prehuwelijksdieet, dit ziet er te lekker uit! *slaat op bij favorieten*
BeantwoordenVerwijderenJawdadde dadde!Daar heb ik nu zoveel zin in!
BeantwoordenVerwijderenIk zal het echter voorlopig moeten stellen met mijn triestige chocoladewafel en een tas fletse koffie :).
Vandaag heb ik "Blondies" gemaakt! Ging heel vlot en bovenal, superlekker!
BeantwoordenVerwijderenIk heb de blondies woensdag gemaakt voor mijn vriendinnen.. heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHet zoute van de pistachenootjes vind ik er ontzettend goed bij passen.