maandag 28 januari 2013

Call me... Blondie!

Amai, 3 blogposts na elkaar, waar gaan we dat schrijven? Is P-C ziek? Euh ja, een beetje grieperig wel ja. Maar ik had toch nog goesting om iets te bakken. Blondies deze keer, of brownies met witte chocolade. Moeilijk is het niet zenne. Kom, we gaan eraan beginnen!

blondie

Wat heb je nodig voor 12 stuks?

180 g witte chocolade
85 g boter
2 eieren
50 g rietsuiker
125 g bloem
1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker

Voor Blondie's pruik:

4 el fijngehakte pistachenoten
100 g witte chocolade fijngehakt



Doe de witte chocolade samen met de boter in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje smelten. Als alles gesmolten is, haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.

Klop de eieren los en klop ze samen met de suiker wat op (zo'n 3 minuutjes), en doe bij de chocolade. Ook de vanille en de bloem mag erbij. Roer alles netjes onder maar zeker niet te lang want anders wordt het deeg taai.

Neem een vierkante brownievorm en bekleed met bakpapier. Stort hierin het deeg en zet de vorm in een voorverwarmde oven op 175°. Laat 20-25 minuten bakken tot de bovenkant een mooi gouden kleurtje krijgt.

Haal de blondies uit de oven en strooi er onmiddellijk de fijngehakte chocolade over. Laat smelten en smeer mooi uit over de blondies. Besprenkel met de pistachenoten.

Lauwwarm zijn ze het lekkerst!


Smakelijk!


Ann

8 opmerkingen:

  1. Na 3 dagen Pho soep, heb ik wel een dessert verdiend. Die Pho is trouwens een geweldig recept. Ook blij dat je je blog terug aan het opwarmen bent. Maar ja, een winterslaap was het blijkbaar niet voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die Pho, ik ben er ook zot van. Zo rap klaar, veel smaak, en weinig werk. Olé. :)

      Verwijderen
  2. Boe aan het prehuwelijksdieet, dit ziet er te lekker uit! *slaat op bij favorieten*

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jawdadde dadde!Daar heb ik nu zoveel zin in!
    Ik zal het echter voorlopig moeten stellen met mijn triestige chocoladewafel en een tas fletse koffie :).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag heb ik "Blondies" gemaakt! Ging heel vlot en bovenal, superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de blondies woensdag gemaakt voor mijn vriendinnen.. heerlijk!
    Het zoute van de pistachenootjes vind ik er ontzettend goed bij passen.

    BeantwoordenVerwijderen