Wat een onverhoopt succes is dit zeg. Zo licht, zo smaakvol, zo verrassend. Ik bak regelmatig, en mijn mensen zijn nogal wat gewoon, maar ik heb nog nooit zo snel mijn muffins zien verdwijnen. Ik heb begot moeten vechten om er een paar opzij te houden zodat ik er een foto van kon nemen. Meer uitleg heb je niet nodig zeker?
Wat heb je nodig voor 12 stuks?
200 g bloem
100 g suiker
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
125 ml melk
50 ml sinaasappelsap
50 ml koolzaadolie
1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
1 losgeklopt ei
Rasp van 1 sinaasappel of 2 el sukade*
150 g verse veenbessen
Voor de topping:
50 g koude boter
3 el bloem
3 el donkerbruine suiker
50 g geschaafde amandelen.
Verwarm de oven voor op 175°.
Maak eerst de topping:
Snij de boter in kleine blokjes en wrijf er met je vingers de bloem en de suiker door tot je kruimels krijgt. Roer er de amandelen onder en zet weg.
En dan nu de muffins:
Meng alle droge ingrediënten met de natte maar roer vooral niet te veel. Gewoon met een spatel of klopper maar zeker niet met de mixer of zo. Hoe meer je mengt, hoe taaier de muffins worden. Je mag zelfs nog een beetje bloem zien.
Verdeel het deeg over 12 cakevormpjes. En bestrooi rijkelijk met de topping (echt alles mag erop).
Zet 20 minuutjes in de oven. Check met een saté-prikker of ze gaar zijn.
Laat afkoelen en probeer er minstens ééntje te bemachtigen. Geloof me, het lijkt makkelijker dan gedaan.
Smakelijk!
Ann
*sukade zijn geconfijte en fijngehakte vruchten. Past perfect bij deze muffins.
Ze zien er ook heel goed uit! Ik heb ze weer bij mijn favorietjes gezet voor als ik een bakkramp krijg :-)
BeantwoordenVerwijderenMmmm-mmmmm-mmmmmm!
BeantwoordenVerwijderenNom nom.
BeantwoordenVerwijderenIk probeer er nog steeds achter te komen...het verschil tussen cakejes en muffins...over het algemeen beide alvast even lekker...ik ga deze zeker pinnen. Hier in het fantastische Zuiden van Spanje heb ik even geen oven... geen nood er is genoeg ander lekkers om te maken.
BeantwoordenVerwijderenAan muffins is er gewoon veel minder werk. Daar mag je het deeg absoluut niet bewerken. Daar moet je zelfs nog brokjes bloem in zien. Met cakejes, moet je de eieren opkloppen en de bloem er heel voorzichtig onder vouwen. :)
VerwijderenBedankt! Denk ook dat ik alles heb.. behalve tijd...maar als het maar wat mengen is...
VerwijderenIk heb eigenlijk alles in huis om deze lekkerijen te maken, alleen zijn het gedroogde veenbessen (die mij toch nog vrij sappig lijken) - zou ik het daarmee proberen? Lijkt me misschien iets minder vochtig, maar waarom niet?
BeantwoordenVerwijderendat gaat evengoed. :-)
VerwijderenBedankt ! Ik laat het je zeker weten (hoe snel ze hier op waren ;))
VerwijderenDeze MOET ik proberen! Weer eentje voor op mijn (veel te lange) to-do-lijstje.
BeantwoordenVerwijderendit wil ik zeker proberen! Ziet er ongelooflijk lekker uit !
BeantwoordenVerwijderen