Toen VTM Koken mij vroeg om iets te doen met tempeh moest ik eerlijk gezegd eens serieus in mijn haar krabben. Daar had ik nu echt nog nooit iets mee gedaan. Ik ben al geen grote tofu fan en tempeh, dacht ik, zal wel iets gelijkaardigs zijn. Maar neen, echt niet. Deze happy chickensalade is bijzonder smaakvol. Niet te veel werk ook, dus zeker eens de moeite om te proberen. Ik heb de gerookte tempeh gehaald in de Bio-planet.
En zie je het zitten?
Wat heb je nodig?
170 g gerookte tempeh
¼ rode paprika
¼ gele paprika
¼ groene paprika
5 augurkjes
2 lente-uitjes
3 el fijngehakte peterselie
1 flinke el mayonaise
1 flinke el yoghurt
1 tl mosterd
peper en zout
olijfolie
Snij de gerookte tempeh in blokjes en bak ze aan in wat olijfolie. Laat afkoelen.
Hak de paprika’s, de augurkjes in blokjes en de lente-uitjes in plakjes. Roer de mayonaise en de mosterd onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Meng alle ingrediënten voorzicht onder elkaar.
En da's alles! Je kan het eten als een echte kippensalade. Maar ik vind het eigenlijk lekkerder want die kip smaakt meestal naar niks.
Smakelijk!
Ann
Deze probeer ik ooit! Ziet er ook lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenStaat gebookmarked, voor de dagen zonder chicken of ander vlees he!
BeantwoordenVerwijderenIk ben echt een fan van tempeh! Ik leerde het kennen in Indonesië waar het gefrituurd als snack gegeten wordt en sindsdien gebruik ik het regelmatig in de plaats van spekjes. Het heeft wel een heel eigen smaak, maar gelukkig één die ik heel lekker vind :). Gerookte tempeh is trouwens ook in de Delhaize te vinden tegenwoordig!
BeantwoordenVerwijderen