dinsdag 5 maart 2013

Libelle, c'est moi.

Vorige week kreeg ik een mailtje van de redactie van de Libelle om te vragen of ik een productie voor hen wou doen. Enkel koken en stylen. Het was verschrikkelijk druk toen ik dat mailtje kreeg, en ik antwoordde daarop nogal droogjes: "ja dat kan, over hoeveel recepten gaat het?".

Qua 'coolness' kan dat wel tellen hé. Maar enfin zeg, dacht ik een paar uur later (toen ik al mijn werk had afgewerkt), dat was misschien wel een heel kort antwoordje. Dan maar teruggemaild met de vermelding dat ik het echt super vond om hiervoor gevraagd te worden.

Na veel heen en weer gemail had ik op vrijdag een meeting met de mensen van Libelle. En dat was echt een heel leuke ervaring. Fijne mensen daar. Direct na de meeting ben ik gaan shoppen, je weet wel, borden, servietten, onderleggers, glazen, dat soort dingen. Op zaterdag en zondag nog de hele dag druk in de weer geweest met het maken van ondergronden (die uiteindelijk niet gebruikt werden). Kan gebeuren.

keuken

Was ook vlees gaan bestellen bij de slager zodat er niets kon mislopen. Allez, dat was toch het plan. Ik dacht zondagnamiddag, "toch eens kijken of die bestelling in orde is". En neen dus. Ze hadden verkeerd vlees geleverd (stond nochtans juist op de bestelbon). Paniek! Waar haal je op zondagnamiddag nog vlees??? En dan nog iets heel specifieks en herkenbaar??? Gelukkig woon ik aan de grens met Waals-Brabant en daar zijn wel meerdere supermarkten open. Bij de eerste supermarkt had ik al prijs. Ze hadden het! Oef zeg. Paniek voorbij.

En toen was het d-day. Hop naar de fotograaf. Amai, wat een gigantische studio. Ik ben in véél studio's geweest, maar dit was toch wel een van de grootste. Het was echt wel wennen om in zo'n semi-professionele keuken te werken. Maar het ging behoorlijk, al zeg ik het zelf.


set

Er werd gewerkt met kunstlicht, iets wat ik nooit doe, maar 't was eens plezant om te zien hoe het eraan toegaat. Ik blijf de voorkeur hebben voor natuurlijk daglicht omdat de foto's dan véél frisser ogen, maar de fotograaf kon het goed camoufleren, vind ik.

props

Qua styling had ik echt veel te weinig bij. Allez, meer dan wat hier op de foto staat, maar toch niet genoeg. Ik had namelijk al 5 foto's in mijn hoofd, maar aangezien ik de fotograaf niet ben. Fin, dat weet ik dan weer voor de volgende keer.


En nu weer over tot de orde van dag : les voorbereiden voor vanavond.


Tada!


Ann


Ah ja, de reportage verschijnt in week 15. Da's de week na de paasvakantie denk ik.

5 opmerkingen:

 1. Dat is zo super voor jou! De kansen komen naar je toe! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Week 15 is de laatste week van de paasvakantie. Dus de week na paasmaandag.
  ik ben benieuwd!!
  ik koop af en toe eens de libelle maar niet vaak.
  Ik ben meer een Nest mens, waar uw foto's trouwens ook heel erg goed in zouden passen! Mét natuurlijk daglicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw, leuk seg. Ik kijk al uit naar week 15!

  BeantwoordenVerwijderen