Jawel, je leest het goed: vederlicht. Ze zijn niet alleen lekker fluffy maar er zit ook niet zoveel vet in. De helft wordt namelijk vervangen door gewone witte yoghurt. En aangezien het muffins zijn en geen cupcakes, heb je er ook een pak minder werk aan.
Da's eigenlijk het belangrijkste verschil tussen een muffin en een cupcake. Voor cupcakes moet je je eieren opkloppen, en alles goed mengen, terwijl je dat voor muffins dat helemaal niet mag doen. Het recept komt niet van mij, maar van Janneke Philippi, uit het kookboek 'Appeltaart'.
Wat heb je nodig (8-10 stuks)?
2 eieren
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 ml yoghurt
100 ml zonnebloemolie
250 g zelfrijzende bloem
2 appels (geen moesappelen), geschild en in blokjes gesneden van 1 1/2 cm
50 g havermout (ik heb die van biotime genomen)
snufje zout
Verwarm de oven voor op 200°.
Klop in een kom de twee eitjes los met een vork. Roer er de suiker en de vanillesuiker onder en een snufje zout. Meng er ook de yoghurt en de olie onder.
Zeef de bloem boven het beslag en roer het er kort onder (er mogen nog brokken bloem inzitten).
Schep de appels en de havermout onder het beslag.
Let op! Hoe minder je roert, hoe beter.
Vul je muffinvormpjes met het beslag tot aan de rand. Zet ze in de oven en laat ze 20-30 minuutjes bakken (afhankelijk van de grootte van de vormpjes).
Check met een satéprikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen en smullen maar!
Smakelijk!
Ann
Mmm, dat ziet er lekker uit! Ik ga dit recept zeker proberen....
BeantwoordenVerwijderenDankjewel voor de tip.
liefs
Heb ze vannavond gebakken! super lekker en super makkelijk recept!
Verwijderendankjewel!
liefs
Nom nom!
BeantwoordenVerwijderenIk moet eerst op zoek naar muffinvormpjes,...
BeantwoordenVerwijderengeen eieren opkloppen ... maar da's perfect!!
BeantwoordenVerwijderenDenk je dat dit ook goed komt als je gewone cupcake-papiertjes gebruikt om ze in te bakken? (enfin, je weet wel, van die standaardpapiertjes die je in alle kleurtjes vindt)
Oh die klinken goed als alternatief voor de suikerbommetje die de trendy cupcakes zijn. Ik geef het recept door aan de dochter, want ik bak er niets van :-)
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmmmmm...
BeantwoordenVerwijderensuper schone foto!
BeantwoordenVerwijderenPerfecte timing dit recept, aangezien er nog een iets te ambitieuze voorraad yoghurt in de frigo wacht, die ik anders toch nooit op krijg!
BeantwoordenVerwijderenIsabelle
Waar haal je muffinvormpjes ? Ziet er trouwens heel lekker uit !
BeantwoordenVerwijderende mijne komen van de AVEVE
VerwijderenGetest, heeeeeeel lekker en verbazend luchtig!
BeantwoordenVerwijderenHier ook dit weekend getest en door iedereen goedgekeurd!
BeantwoordenVerwijderenOok hier getest en door jong en oud heerlijk bevonden . Ik gebruikte plattekaas ipv yoghurt en deed er nog een grote koffielepel kaneel bij.
BeantwoordenVerwijderenYep, ook getest! Njamie! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenHoe je muffins op een stempelblog terecht komen...
hier gespot :)
Ze zijn heerlijk!!
BeantwoordenVerwijdereneen vraagske: zou dit lukken met soya yoghourt??
BeantwoordenVerwijderengeen idee. Je kan het maar proberen hé.
VerwijderenDit weekend gebakken, super lekker !
BeantwoordenVerwijderenLekker! een receptje om te bewaren...
BeantwoordenVerwijderenZe zijn heerlijk! Niet overdreven zoet, want daar houd ik niet van. Ik heb er enkel nog wat vanille-aroma en kaneel aan toegevoegd.
BeantwoordenVerwijderen