Zoals beloofd, ook vandaag een blogpost. En dernière minute, want ik vertrek straks voor een weekje op vakantie naar Italië. Joepie! Het is een jaar geweest met nogal veel... heu... uitdagingen en ik ben hier echt wel aan toe. Gewoon efkes dolce far niente. En ik vind, als ik niet werk, dan mag ik jullie aan het werk zetten. Met dit heerlijk taartje bijvoorbeeld. Allez kom, begin er maar aan!
Smakelijk en ciao!
Je vindt dit recept, en nog een heleboel andere op VTMKoken.
Wat heb je nodig?
1 rol brokkeldeeg (zanddeeg) of bladerdeeg
100 g zachte boter
100 g suiker
100 amandelmeel
2 tl vanille-extract
1 el + 1 el cointreau
1 ei
3 el frambozenconfituur
5 verse vijgen
150 g frambozen
room
Verwarm de oven voor op 180°.
Vet een taartvorm in en bedek met het
brokkeldeeg. Druk overal goed aan. Leg hierop het papier waarin het deeg was
gewikkeld en bedek met bakbonen of rijst.
Bak gedurende 10 minuten, verwijder het papier
en de bonen en laat nog eens 5 minuten bakken. Haal uit de oven en laat
afkoelen.
Klop de boter met de suiker wit. Voeg er het
amandelmeel, de vanille en cointreau aan toe en meng goed. Doe er nu het eitje
bij. En roer grondig.
Bestrijk de taartbodem met de confituur, schep
hierop het beslag.
Snijd de vijgen in twee of drie en druk in het
deeg. Zet de taart opnieuw 30-35 minuten in de oven.
Plet 2/3 van de frambozen met een vork en doe in
een steelpannetje. Laat wat opwarmen en voeg er de rest van de cointreau aan
toe. Besprenkel hiermee de taart en versier met de rest van de frambozen.
Klop de room op (evt. met 1 el bloemsuiker)
tot mayonaisedikte. Serveer bij de taart.
Ann
Ann,
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat er in je voor-vakantie-haast een foutje geslopen is in je recept.
Volgens mij moet het zijn: "Plet 2/3 van de frambozen met een vork en doe in een steelpannetje...." ipv 2/3 van de vijgen, want die heb je opgebruikt...
Geniet van je vakantie!
Ciao bella!
Myriam
Goed opgemerkt! Bedankt. :)
VerwijderenGeniet van de vakantie!
BeantwoordenVerwijderen