donderdag 30 juni 2011

Hoe vettiger hoe prettiger.

Ik had zin om eens een tonboutonneke te doen. Neeje geen knopen in kersensteeltjes leggen maar gefrituurde tongskes met zelfgemaakte tartaarsaus maken. Dat heeft gesmaakt! ;-)


gebakken tong


Wat heb je hiervoor nodig?

3 tongreepjes per persoon
4 grote el bloem
1 ei
3 el water
100 g paneermeel
peper en zout


Doe de bloem in een kom, kruid stevig met peper en zout en meng. Doe in een andere kom het ei en het water. Klop goed los. Doe in een derde kommetje het paneermeel.

Neem de reepjes tong dep ze droog. Wentel ze eerst in de gekruide bloem, daarna in het ei en vervolgens in het paneermeel.

Bak op 180° in het frituurvet gedurende 2 minuutjes tot de vis komt bovendrijven en mooi goudbruin ziet. Let op! Het mandje mag niet in de friteuse zitten. Je haalt de vis eruit met een schuimspaan en laat eventjes uitlekken op keukenpapier.


Wil je weten hoe je tartaar maakt? Klik dan hier.


Laat het smaken!

4 opmerkingen:

  1. Ohlala! Ik zag tonboutonneke en vettig en mijn interesse was meteen gewekt :)
    Van die verjaardagstartaar heb ik zelf geen mooie foto's kunnen trekken, maar hij is voor herhaling vatbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben verdorie blij da'k geen fritpot heb want ik zou zoiets veel te vaak maken .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ge kunt natuurlijk ook olie in een kookpot doen, dat op het vuur zetten en zo frituren.

    ;-))))))

    Photo-copy, uw persoonlijke kwelduivel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ηey would you mind sharing ωhich blog рlаtform you're working with? I'm looking to staгt my οωn blog in the neaг future but Ι'm having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking foг
    something unique. P.Ѕ Ѕorrу for
    getting off-topic but I haԁ to ask!
    My web-site ... Prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

    BeantwoordenVerwijderen