vrijdag 8 februari 2013

Potige pasta scampi diabolo

Je kent dat, je wil vertrekken om boodschappen te doen, en de telefoon gaat. Toch snel effe opnemen... een half uur later wil je je autosleutels nemen en dan gaat de bel. Een onderhoudstechnicus om een installatie te checken. Rats vergeten. Een dik uur later, technicus weg, e-mail van klant of ik niet snel snel een mailing kan vertalen. Twee uur later kan ik eindelijk vertrekken. Sneeuwstormpje. Pfffft... ben dan maar thuis gebleven en heb met wat er nog in huis was deze pasta ineengeflanst. En hij was begot nog lekker ook! Het receptje hebben?


pasta diabolo


Wat heb je nodig?

1 el olijfolie
2 sjalotten
4 teentjes look
1/2 rode chilipeper
100 ml witte wijn
150 ml kreeften- of visfond (of bouillon van een blokje)
1 scheut cognac (optioneel)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl sterk paprikapoeder
1 flinke tl oregano
20 cl room of 200 g Griekse yoghurt
6 à 8 scampi's per persoon
zout
100 g pasta/persoon

Kook de pasta in licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Pel en hak de sjalotten, chili en look fijn. Doe de olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalotjes, chili en look in gedurende 3 minuutjes. Blus met de witte wijn en bouillon en laat tot de helft inkoken (5-8 minuutjes). Doe er de tomaten bij, kruid met het paprikapoeder en laat 15 minuutjes sudderen.

Doe de saus in een blender of hoge kom en mix tot de saus mooi egaal is. Giet opnieuw in het pannetje en zet op het vuur. Doe er nu de oregano bij, de cognac en de room (niet de griekse yoghurt als je die gebruikt - die mag er net voor het serveren bij anders schift de yoghurt!). Kap er de scampi's bij en laat meesudderen tot ze gaar zijn. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer meteen met de pasta.


Smakelijk!


Ann


P.S.: De bordjes zijn van Serax.

1 opmerking:

  1. Dit ga ik volgende week eens proberen. Ziet er weeral superlekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen