zondag 17 februari 2013

Romige erwtjespasta zonder... room.

Zalig is dit. Heel pure smaken en zonder al te veel poespas. Ik heb dit gerechtje gemaakt en geshoot voor VTM Koken en ik vond het zo lekker dat ik het absoluut met jullie wou delen. Je gaat er geen spijt van krijgen. Dat beloof ik. Kom, we beginnen eraan!


erwtjs


Wat heb je nodig voor 4?

500 g diepvrieserwtjes
500 g korte pasta
4 el droge witte wijn
¼ groentenbouillonblokje
1 sjalot fijngehakt
2 teentjes look fijngehakt
50 g boter
30 g geraspte pecorino of parmesaan
8 blaadjes munt
peper en zout

pea pasta

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.

Doe het bouillonblokje in een halve liter water en breng aan de kook. Kook er gedurende enkele minuutjes de erwtjes in tot ze gaar zijn. Giet af en vang het kookvocht op.

Smelt de boter in een pan en bak er op een matig vuur de look en sjalot glazig in. Doe er de wijn bij en laat meekoken.

Doe de helft van de erwtjes in een blender en giet er de look en sjalot bij (ook de jus), en doe er 4 el kookvocht van de erwtjes bij. Ook 4 blaadjes munt mogen erbij. Mix tot een puree. Doe er de kaas bij en mix opnieuw. Kruid met peper en zout.

Giet de pasta af, roer er de erwtenpuree onder én de hele erwtjes. Schep op de borden en werk af met nog wat kaas en een blaadje munt.


Wreed smakelijk!


Ann


P.S. Alle attributen op de foto komen van Serax.

12 opmerkingen:

  1. Ziet er zalig uit!
    Misschien ga ik alleen nog een paar maanden wachten tot er verse erwtjes zijn, want die diepvries variant vind ik maar niets. Ondertussen gaat het wel meteen op mijn recepten-Pinterestbord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Kan je die pasta zo kopen of hebben ze daarvoor uren macaroni in stukken staan hakken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dundelais alhier is niet zo voorzien blijkbaar. Dat wordt hakken.

      Verwijderen
  3. ik krijg al honger. We maken iets soortgelijks al eventjes (maar dan met spekjes ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit, maar - en ik geloof in je kookkunsten en smaak hoor - is het niet droog?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind van niet, want ik ben geen sausmieke. Maar wederhelft is dat wel en had totaal geen klachten. Als je het iets te droog vindt, kan je er altijd wat olijfolie aan toevoegen. Gaat er perfect bij én 't is gezond!

      Verwijderen
  5. Gemaakt en lekker! Zou het willen maken voor thuisafgehaald, mag ik linkje plaatsen?

    Groeten,
    Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het was lekker. Niet droog en vooral snel op.
    Ik ben wel de enige die ervan gegeten heeft,... de neusoptrekkers hadden ongelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben dit gerechtje gisteren klaargemaakt (nog altijd de dagen zonder vleees he)
    het was lekker, en zeker niet te droog, zeker voor herhaling vatbaar. (manlief vond het wel veel werk om klaar te maken)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Is meer werk dan een pizza van dr Oetker in de oven steken ja, maar veel werk? Serieus?

      Verwijderen