zaterdag 2 februari 2013

Supersnelle vegetarische pasta met boerenkool

Aangezien het binnenkort 40 dagen zonder vlees is, moeten we een beetje oefenen hé. Ik ga zoveel mogelijk proberen om niet alleen zonder vleeske te werken maar ook zonder kaas en eitjes. Dit receptje is er zo een. Ik heb het gevonden op mijn favoriete BBC Goodfood site.

Je vindt boerenkool tegenwoordig vrij makkelijk in de beter gesorteerde supermarkt. Gisteren heb ik de mijne gekocht bij de Carrefour. Bioplanet en Delhaize hebben dat ook heel regelmatig in de rekken liggen. Echt een aanrader in dit recept. Kom, we beginnen eraan!


kale pasta


Wat heb je nodig voor 2?

200 g pasta
2 el olijfolie
200 g boerenkool heel fijngehakt
1/2 rode chilipeper
2 teentjes look
zout


Kook de pasta in licht gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking.

Doe olijfolie in een anti-kleefpan. Pel en hak de look fijn alsook de chili. Fruit de look en chili 30 seconden in de hete olijfolie. Doe er de gewassen boerenkool bij en roerbak 3 minuutjes. Haal van het vuur. Giet de pasta af en doe bij de boerenkool. Meng goed en serveer.

Rap hé?


Smakelijk!


Ann


2 opmerkingen:

  1. Is dat nog iets anders dan savooi, boerenkool? Ik heb gisteren zo'n soepje ineengeflanst met noedels en savooikool. Het was wat geflanst, maar smaakte wel.

    BeantwoordenVerwijderen