Awel, ik ben blij met mijn Veg! kookboek. Dat is geschreven door nen tiep met ne wreed lange naam, die ik maar niet kan onthouden. Maar wat ik wel kan onthouden, is dat zijn recepten er bijzonder lekker en haalbaar uitzien. En da's altijd een positief teken. Ook niet teveel recepten die je al ergens anders gezien hebt, dus dat kan alleen maar meevallen. Ik heb dus als eerste de prei met spinazie (of warmoes, of boerenkool) uitgeprobeerd met kokosmelk en curry.
't Is eens iets anders dan de obligate prei met kaassaus (wel lekker natuurlijk, fin ik ben aan het uitweiden). Kom, we beginnen eraan!
Wat heb je nodig voor 4?
4 preien, gewassen, boven en onderkant eraf
200 g spinazie
2 el zonnebloemolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl kerriepoeder
400 ml kokosmelk
fleur de sel
zwarte peper
50 g geroosterde cashewnoten (grofgehakt)
Was en snij de prei in plakjes van 1 cm. Doe de olie in een anti-aanbakpan en fruit er de look in op een matig vuurtje. Zorg ervoor dat de look niet bruin (en dus bitter) wordt.
Doe er de gewassen prei bij en laat enkele minuutjes meestoven. Doe er de kerrie bij en laat nog eens een vijftal minuutjes meestoven tot hij beetgaar is. Doe er de spinazie bij en laat grotendeels 'smelten'. Doe er de kokosmelk bij en laat 2 minuutjes meekoken. Haal van het vuur. Strooi er de noten over en serveer meteen.
Lekker met wat rijst of puree en een veggieburger of zo.
Smakelijk!
Ann
Die hou ik bij voor dagen zonder vlees!
BeantwoordenVerwijderenNet gemaakt - GEWELDIG lekker!
BeantwoordenVerwijderenInderdaad, een super lekker gerecht, we hebben gesmuld!
BeantwoordenVerwijderenGemaakt met een stukje zalm en zelfs zonder rijst, puree etc. erbij: zeer smakelijk.
BeantwoordenVerwijderensuper lekker! Heb er noedels bij gegeten en dat paste goed door het Aziatisch tintje die de combinatie kokosmelk-curry geeft aan het gerecht.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept!