woensdag 6 maart 2013

Que... quesi... quesadilla's!

Geen makkelijke naam voor zo'n eenvoudig gerecht. Nu ja, het maakt niet uit hoe het heet. Maar hoe heet het is. Want dit is echt heerlijk zomers party food. En aangezien de zon voor 't eerst komt piepen, dacht ik: kom we bloggen een quesidilla...eh quesadilla! Ik grill de mijne in een pan, maar je kan ze ook makkelijk op de bbq leggen. Jaja, daar komt de zomer aan!

Ik heb het recept bedacht voor VTMKoken.


quesadilla's


Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 pak maïstortilla's (gewone gaan ook)
1 blik rode bonen (400 g)
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
1 bosje verse koriander
1 limoen (sap)
fleur de sel
2-3 avocado's
1 bakje kerstomaatjes
1 rode ui
100 g gerijpte cheddar (geraspt)
150 g zure room
olijfolie

Giet de rode bonen af en spoel ze onder stromend water. Doe ze in een keukenrobot samen met de gemalen koriander, de komijn, het chilipoeder en de helft van de verse koriander (ook de steeltjes). Doe 2/3de van het sap erbij en mix tot een pasta. Kruid met het zout.

Pel en ontpit de avocado's en snij in blokjes. Snij ook de tomaten in stukjes en de ui in halve maantjes. Besprenkel de avocadoblokjes met de rest van het sap.

Neem een tortilla, smeer hem in met de rode bonenpasta, leg er wat avocado, ui en tomaten op. Werk af met wat cheddar, koriander en wat zure room. Leg er een tweede tortilla op en druk wat aan.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe er wat olijfolie in en leg er de quesadilla in. Laat 2 minuutjes aan elke kant bakken.

Haal uit de pan, snij in 4 stukken en serveer meteen.... met een goei fris pintje in het zonnetje.

Skronsch skronsch skronsch!


Ann


Burps!

9 opmerkingen:

  1. Mmm dit komt hier zeker eens op het menu te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me heel lekker, maar valt bij het omdraaien de vulling niet in de pan? (ik ben niet de meest handige in de keuken ...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik ben de onhandigheid zelf, maar geen last ervan gehad. :)

      Verwijderen
  3. Mjammie, dat proberen we hier ook eens. Net als al de lekkere slaatjes in jouw boek. Ik zag het vrijdagmiddag plots liggen in de Standaard Boekhandel (tussen Tante Kaat en Sofie Dumont). Onmiddellijk gekocht! En net (figuurlijk) verslonden. Proficiat, enne ... graag meer van dattem!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. kan je de avocado eventueel vervangen door iets anders? Ben zelf niet zo een fan van avocado en de kinderen ook niet :-o

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moeilijk. Avocado is zo essentieel in de mexicaanse keuken. Je kan eventueel een vegetarische chili maken om ertussen te doen.

      Verwijderen
    2. zal het toch eens proberen... wie weet is dit het gerecht dat me van mening doet veranderen :-)

      Verwijderen
  5. Hier staat het al twee zaterdagavonden na elkaar op het menu. Heerlijk! En dat terwijl mijn huisgenoten normaal geen koriander eten.

    BeantwoordenVerwijderen