Had gisteren geen tijd om te shoppen en dan kom je op de meest eenvoudige gerechten. Mijn inspiratie van de dag is dus dit tomatentaartje. En al zeg ik het zelf, zo'n inspiratiemomenten wil ik wel vaker hebben. Ik moet dus dringend minder gaan winkelen.
Ik heb gebruik gemaakt van mijn pesto die ik hier eerder al geblogd heb, vind 'm gewoon veel lekkerder dan de gewone. Je kan als je wil er ook nog mozarella, geitenkaas of andere kaas erop leggen, of ansjovis en olijfjes...
Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
3 el pesto op basis van waterkers, spinazie en ruccola
(kers)tomaten
verse tijm en rozemarijn
1 sjalot in fijne ringetjes
enkele blaadjes basilicum
peper en zout
olijfolie
boter om vorm in te vetten
Vet een lage bakvorm grondig in. Leg er de bladerdeeg in en druk de randen goed aan. Ik heb het overtollige deeg gewoon naar binnen geduwd en tegen de rand aangedrukt zodat ik een dubbel dikke rand had.
Bestrijk de bodem met de pesto. Snij de tomaten in plakjes en verdeel over de taart. Hak wat tijmblaadjes en wat rozemarijn fijn en bestrooi hiermee de taart. Ook de sjalot mag erover en kruid met peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie.
Zet de taart 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 220°.
Als de taart gebakken is mag je er de basilicum erover scheuren.
Lekker met een slaatje van ruccola en tomaatjes. Of als voorgerecht, dat gaat ook.
Ik dacht eerst dat het een quiche was maar blijkbaar niet. Een leuk alternatief dat ik zeker eens uitprobeer :)
BeantwoordenVerwijderenneen, 't is absoluut geen quiche. Dat vinden ze hier niet zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenPerfect voor een feestje (met lunch) zaterdag!! Dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenJe hebt heerlijke recepten op je blog staan Ann. En je foto's vind ik super!! Ik kom zeker vaker bij je langs.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Brenda
Ziet er weer erg lekker uit, ik heb zin om zowat al je recepten eens te maken, doe zo verder ;-)
BeantwoordenVerwijderenMmm, ziet er lekker uit, en zal wel smaken met zo'n heerlijk lenteweer ;-)
BeantwoordenVerwijderenHet was lekkerrrrrrr... En ik heb nog lekker veel pesto over, ga eens kijken wat ik daarmee nog kan doen...
BeantwoordenVerwijderenDe lasagne of gewoon pasta met pesto. Maar bij de lasagne is het echt overheerlijk. Deze pesto is veel beter geschikt om op te warmen dan de gewone. ;-)
BeantwoordenVerwijderenhttp://photo-copy-ann.blogspot.com/2012/01/toppie-veggie-lasagna.html
Hey Ann, ik heb je pesto gemaakt en die was bij mij héél 'scherp', bitter ook. Zou dit aan de waterkers kunnen liggen?
BeantwoordenVerwijdereneerder aan een teveel van ruccola. Als ik jou was zou ik er dan extra spinazie bij doen.
BeantwoordenVerwijderenokay, thanks. Nadat de taart gebakken was was de scherpe smaak weg. Dus nog heel lekker gesmikkeld.
BeantwoordenVerwijderenI wish this was in English...... Can someone translate please?????
BeantwoordenVerwijderen