maandag 19 maart 2012

Ottolenghi's heerlijke gevulde champignons

't Zijn weer portobello's vandaag, van Yotam Ottolenghi dit keer. En zoals altijd bij zijn gerechten, is het ook nu weer een smaakbommetje. Volgens het originele recept heb je taleggio nodig, een zachte romige kaas, maar met een Chaumes gaat het ook. Voor de mensen uit de streek van Leuven, ze hebben taleggio bij Elsen. Het is een top voorgerecht, of wanneer je het combineert met een groene sla, en eventueel wat couscous is het een volwaardig hoofdgerecht.


ottolenghi stuffed portabello's

Wat heb je nodig?

4 portobello champignons
1 stengel witte selder
1 kleine ui
100 g gedroogde tomaten
2 teentjes look
1 eetlepel verse dragon (fijngehakt)
3 el fijngehakte basilicum
50 g parmezaan
8 plakjes tallegio (of chaumes)
peper en zout
olijfolie


ottolenghi stuffed portabello's


Snij de steeltjes (allez ja, stelen) van de portobello's. Neem een ovenplaat en bekleed ze met bakpapier. Zet hierop de champignons met de bolle kant naar beneden. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 15 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°.

Hak ondertussen de selder en de ui heel fijn. Doe wat olijfolie in een pannetje en fruit hierin traag de selder en ui. Hak de tomaten fijn en ook de look en doe dit na 6 minuutjes bij de ui en selder. Laat nog eens 3 minuutjes traag meestoven. De ui en look mogen zeker niet bruinen. Zet het vuur af en laat afkoelen.

Haal na 15 minuutjes de champignons uit de oven (laat de oven aan staan). Meng de dragon en de helft van de basilicum onder de tomatenmengeling. Doe er de parmezaan bij en vul hiermee de champignons.

Verdeel de plakjes kaas over de de champignons en zet ze terug in de oven gedurende tien minuten. Haal ze er terug uit en verdeel er de rest van de basilicum over.

Heerlijk dus met een groene sla en eventueel wat couscous.

Smakelijk!

7 opmerkingen:

  1. Ik ben ook helemaal fan van Ottolenghi. Deze ga ik ook proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt, dat komt deze week op mijn menu!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijke contrast presentatie met dat bordje !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En heb je ook tips voor de mensen uit de streek van Leuven waar je zo'n portobello's vindt?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Delhaize zeker, Carrefour waarschijnlijk ook... en misschien ook de bioplanet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben verkocht! Staat vanavond op de menu :).

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er ontzettend goed uit. Ik vrees dat ik toch overstag moet gaan en Ottolenghi's boek moet aanschaffen (mag eigenlijk geen nieuwe kookboeken meer kopen, maar dit is vast een uitzondering waard?!), je hebt me overtuigd:)

    BeantwoordenVerwijderen