zaterdag 24 maart 2012

Het voorgerecht dat een hoofdgerecht werd

Dit slaatje was eigenlijk bedoeld als voorgerecht, maar ze was gewoonweg zo lekker dat ik er een tweede portie van gemaakt heb. Op het bord zie je ook rode zuring liggen, maar da's maar een fantasietje. Het is een slaatje van postelein, radicchio, sinaasappel, een vleugje oranjebloesem en feta. Heel erg aan te bevelen. De postelein op de foto is vrij klein, normaal gezien zijn de bladeren een pak groter.



radicchio fetasalad

Wat heb je nodig voor 2 personen?


1 sinaasappel
3 volle handen postelein
200 g feta
1/2 rode ui
1 krop radicchio (rode sla)
50 g zwarte olijven (van die gerimpelde)
2 kl sherry azijn (Xeres)
1 kl oranjebloesem
2 el zonnebloemolie
peper en zout


Schil en snij de appelsien "à vif" zoals hier beschreven. Doe dit boven een kommetje zodat je al het sap kan opvangen.

Was de postelein en verdeel over de borden. Snij de ui in flinterdunne ringen en verdeel over de sla. Ontpit de olijven, snij de radicchio in grove repen en verdeel over de borden. Maak een vinaigrette van het sinaasappelsap, azijn, olie, oranjebloesem, peper en zout. Verkruimel de feta over de sla en besprenkel met de vinaigrette.


Rap klaar dus, maar oh zo lekker. Echt een blijvertje.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen