Aha! Je ziet het, ik hou woord hé. Aha!
Neen, vooraleer ik aan mijn recept begin, moet ik iets bekennen. Begin december had ik voor het éénjarige bestaan van de blog een boek verloot. Helaas hebben de kapoenen bij de post de brievenbus van de winnares niet gevonden. Tja, wat moet je dan? Het zo laten is ook niet zo leuk voor de winnares hé. Dus heeft ze deze week een boekenbon ontvangen. Dat leek mij veiliger. Winnares content en ik ook.
Fin, om het weer over eten te hebben. Dit slaatje is echt heel snel klaar, maar je hebt wel een mandoline nodig, want zelf krijg je de plakjes appel niet zo dun gesneden. 't Is ook met roquefort, voor de mensen die dat niet lusten, sorry. Maar 't moest op.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 rode en 1 groene appel
1 bosje waterkers
2 el walnoten (grofgehakt)
1à2 bosuitjes
3 el yoghurt
3 el appelazijn (of andere fijne azijn)
75 g roquefort
olijfolie
peper en zout
citroensap
Hak de bosuitjes fijn, doe ze samen met de yoghurt, azijn, de helft van de roquefort, wat olijfolie, peper en zout in een blender en mix tot je een egale dressing hebt. (Gaat ook met de gewone mixer).
Snij de appels met klokhuis en al met de mandoline in fijne plakjes. Met een keukenrobot gaat het ook. Besprenkel de schijfjes met citroensap zodat ze niet snel bruin kunnen worden.
Was de waterkers en verdeel over de borden, leg er de plakjes appel op en verkruimel er de rest van de roquefort over. Leg er de walnoten op en doe er wat van de dressing over.
Lekker met een goei stukske brood.
Smakelijk!
ziet er weer prachtig uit! Jouw foto's zijn echt zo ... LEKKER gewoon!
BeantwoordenVerwijderenReceptje klinkt lekker, zal ik ook eens proberen (maar wel zonder de roquefort :o)
Hihi! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenMMMmmm lekker fris!
BeantwoordenVerwijderenOh, klinkt goed!
BeantwoordenVerwijderenDat dekentje komt me bekend voor, echt HEMA?
Helemaal Hema. Ook het "bord", wat eigenlijk niet dient om "eten" op te leggen. ;-)
BeantwoordenVerwijderen