zaterdag 3 december 2011

Photo-copy bestaat 1 jaar en geeft een boek cadeau!

't Is ongelooflijk hoe snel een jaar kan voorbijvliegen. Op zaterdag 4 december 2010 heb ik mijn eerste berichtje op jullie losgelaten en nu zijn we al 509 berichten, 240.000 bezoekjes en 249 250 volgers verder.

Ik ben met deze blog begonnen als een soort van revalidatietherapie. Na mijn rugletsel was koken en fotograferen een van de eerste dingen die ik kon. Het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om er een "foodblog" van te maken, anders had ik wel een andere naam gekozen. Maar ja, 't was - zeker in het begin - het enige waarover ik kon bloggen.

Het rugletsel is er nog steeds, de pijn ook, maar ik kan er steeds beter mee om. Ik heb geleerd om mij te focussen op de miljoenen dingen die ik wel nog kan in plaats van te zitten kniezen over de tientallen dingen die ik niet meer kan. We moeten vooruit, of we dat nu willen of niet. En dan kunnen we er maar beter het beste van maken. En wie weet, ontdek je wel talenten waarvan je niet eens wist dat je ze had. Zoals fotografie bijvoorbeeld.


Maar kom, genoeg gezaagd, 't is tijd om jullie gelukkig te maken. Allez, toch één lezer. Ik heb namelijk een leuke give-away.


give away


Ik geef het boek "De Nederlandse Maagd" van Marente De Moor weg. 't Schijnt een heel goed boek te zijn, want het heeft de Ako Literatuurprijs gewonnen.

Dit is wat er op de achterflap te lezen staat:

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten. Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

Wil je het boek? Stuur mij een mailtje (ann.help@telenet.be) met vermelding "boek" en jouw adres. Je kan deelnemen tot morgen 4 december 2011, 12u middernacht. Maandag 5 december wordt de winnaar aangeduid. Helaas kunnen om budgettaire redenen enkel mensen deelnemen die in België wonen.

Veel succes en bedankt om mij af en toe een bezoekje te brengen op deze blog!


Ann a.k.a. Photo-copy

15 opmerkingen:

 1. Heb je al een slachtoffer die voor onschuldige hand kan spelen of gaan Baziel en Co je helpen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de honden gaan helpen dan wil ik daar wel een foto van zijn als ze er een naam uithalen.

  In ieder geval, ik heb je al gemaild!

  Succes aan iedereen die mee gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Puik resultaat, doe zo verder

  En inderdaad vooruit is de weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh maar zo sympathiek!
  Heel fijn om de evolutie in je blog te zien. 't Is nu een prachtige smakelijke foodblog met ook al eens een mopje en fopje, én fijne boekbesprekingen. Ik kom hier elke dag eens piepen. Doe zo voort Ann!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat nog met je blog. Erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Ann, bedankt voor je jaar bloggen ! Ik heb veel mooie en lekkere dingen zien passeren en heb er enkele van uitgeprobeerd en werd door anfdere geïnspireerd. Goed dat je op die manier met je rugklachten kan omgaan, al wens ik je wel toe dat je er vanaf geraakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat! Het lijkt alsof je al jaren blogt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik laat de wedstrijd voor wat het is, maar ik wil je toch wel een zéér hartelijke proficiat wensen met je blog !
  Het is een fantastisch leuke blog, mooie foto's, geweldige receptjes en leuke verhalen.
  Hoe doe je het toch, ons elke dag weer verrassen met een post ? Je weet het wel - ik ben écht een fan !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mijn favoriete foodblog. ik wil altijd al wat je toont eten. normaal kook ik niet, maar in zwangere toestand ben ik altijd (enfin toch al een tweede keer) ineens meer geïnteresseerd in smaak en huiselijkheid. nu dus volop recepten van hier aan het uitproberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuke blog waar ik graag kom piepen én lezen natuurlijk. ik doe zeker mee aan deze fijne giveaway. heb je mijn gegevens al doorgemaild! Fantastisch dat je na 1 jaar bloggen al 250 volgers hebt!!! Proficiat en doe zo voort! ;-))))))))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Ik volg je al een hele tijd en geniet telkens van de mooie foto's en leuke receptjes. Vorige week zei iemand dat het succes van Jeroen Meus lag in het feit dat je ziet dat hij zijn vak met passie doet. Wel, dat kan ook van jou gezegd worden. Ik lees je heel graag! Ik doe niet mee voor het boek, omdat ik niet graag boeken lees en daar ook niet veel tijd voor heb. Ik laat het liever over aan iemand die daar wel plezier in heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik wens u een hele dikke proficiat! opmerkelijke cijfers hebt ge daar neergezet! 509 berichten op een jaar! dat is niet niks! en zoveel bezoekers! wow! wie zo ijverig is, verdient dat natuurlijk wel...
  ik hoop dat je nog lang verder zal doen!

  BeantwoordenVerwijderen