woensdag 7 december 2011

Poepsimpele quiche met mosselen

Eenvoudige dingen zijn meestal ook nog eens de lekkerste. Daarom deze supersimpele quiche. Veel werk heb je er echt niet aan, maar 't moet wel 45 minuutjes in de oven. Maar kom, we gaan niet klagen, er moet eten op tafel komen. 't Is dus een quiche met mosselen en prei. En da's echt smakelijk!quiche

Wat heb je nodig?

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
150 g gruyèrekaas
3-400 g gekookte mosselen (je kan die zo kopen, wel niet die op zuur)
2 flinke stelen prei, in stukken gesneden
20 cl room
4 eieren
peper, zout en muskaatnoot

Kook de prei gedurende 3 minuutjes in gezouten water en laat daarna grondig uitlekken.

Vet een taartvorm met lage rand in met boter en leg hierin het bladerdeeg. Druk de randen grondig aan en doorprik de bodem veelvuldig met een vork. Snij het overtollige deeg weg.

Strooi de helft van de gruyère over het bladerdeeg.

Doe de eieren in een kom, samen met de room, peper, zout en muskaatnoot. Klop goed tot alle eieren mooi zijn opgenomen in de room. Nu mag er de prei bij en de gekookte mosselen. Meng goed en giet in de taartvorm. Verdeel er de rest van de gruyère over en bak gedurende 45 minuutjes in een voorverwarmde oven op 190°

Smaakt lekker af met een slaatje.


Smakelijk.

3 opmerkingen:

  1. Quiche met mosselen.... daar was ik nooit opgekomen! Maar nu ik erover nadenk klinkt dat best heel lekker. Mmh... toch maar eens proberen, binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er in elk geval appetijtelijker uit dan mijn quiche. Maar van smaak toch liever spekskes want mosselen heb ik niet graag verwerkt in iets. Die horen bij frit met mosterdmayonaise. :-)

    BeantwoordenVerwijderen