Een echt klassiekertje dit. Een zachte pompoensoep met gebakken sint-jacobsvruchtjes en zure room. Perfect voor op de feestdis én zonder al te veel werk. Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken, want ik wil eigenlijk mijn bed in.
Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 ui
3 teentjes look
3 aardappelen (klein of 2 grote)
1 à 2 laurierblaadjes
1 klontje boter
2 liter groentenbouillon
peper, zout, muskaatnoot
3 sint-jacobsvruchtjes per persoon
1 klont boter
200 g zure room
kervel
Schil en snij de pompoen én de aardappelen in stukken van 3-4 cm. Hak de ui en de look grof. Doe een klont boter in een kookpot en fruit er de ui en de look in. Doe er de pompoen en de aardappelen bij. Bak tot de aardappelen lichtjes beginnen te bruinen.
Doe er nu de laurier bij en de bouillon. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen zacht is. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en mix de soep.
Zet een braadpan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak er de sint-jacobsvruchtjes in (2 minuutjes aan elke kant). Het 'vlees' moet nog een beetje glazig zijn vanbinnen en zeker niet doorbakken. Kruid met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden, doe er per bord 3 vruchtjes in en een lepel room. Werk af met de kervel.
Hééééééééééééééérlijk!
Smakelijk!
Ann
ziet er alweer superlekker uit Ann!
BeantwoordenVerwijderen