maandag 3 december 2012

Tijd voor een nieuwe reeks: feestreceptjes!

Ik dacht, een nieuwe uitdaging kan nooit kwaad en bij deze: een nieuwe reeks met als thema feestreceptjes. Ik ga het heel breed trekken deze keer: voorgerechten, soepen, hoofdmaaltijden, dessertjes en cocktails. Voor elk wat wils, vegetarisch, goedkoop, snel, exotisch... noem maar op.

Zoals steeds duurt het bij mij wel eventjes vooraleer ik weer op stoom kom, dus begin ik met een aperitiefhapje waar echt geen werk aan is. Het is een ideetje van Pascale Naessens.


pompoenhapje


Wat heb je nodig?

1 pompoen (liefst butternut of muskaat)
plakjes spek

*Ik zou de volgende keer wel de pompoen nog wat pimpen met een beetje geplette korianderbolletjes en wat zwarte peper. Dus eerst wat kruiden en dan pas het spek errond. Zout is absoluut niet nodig.

Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm lang (schillen hoeft niet) en wikkel ze in de spekblokjes.

Leg ze op een met alufolie beklede bakplaat en laat ze 20-25 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven op 185°.

Serveer ze met zelfgemaakte houtprikkers. Ik heb berkentwijgjes van de bomen geknipt.

Zo makkelijk is het!


Smakelijk en tot morgen!





Ann

@ La merlette blanche: ik heb je reactie gelezen, maar per ongeluk gewist. Excuus. Zal er rekening mee houden: vegetarische suggesties. Komt in orde!

4 opmerkingen:

  1. Dit receptje had ik al maar kijk er enorm naar uit! Laat maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Njam, ziet er simpel en heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat die voorgerechtjes maar komen, want ik moet er binnenkort voor een etentje maken voor tien personen. Ben op zoek naar iets simpels dat spectaculair lijkt, zoals iedereen waarschijnlijk ;) Toevallig een lekker receptje voor verse ravioli?

    BeantwoordenVerwijderen