Dit is overheerlijk en ideaal om tijdens de feestdagen te maken. Want het is niet alleen lekker, je kan het ook omtoveren tot een leuk cadeautje. Zo'n chutney bewaart redelijk lang en kan menig hapje naar een hoger niveau tillen. Steriliseer je potten maar, we gaan eraan beginnen.
Wat heb je nodig?
8 rode uien
15 cl olijfolie
1 rode chilipeper (van die lange) fijngehakt
1 tl zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
15 cl frambozenazijn
15 cl rode wijnazijn
200 g donkerbruine suiker
Pel en snij de ajuin in fijne plakjes. Zet een pot met dikke bodem op het vuur en doe er de olijfolie in. Als de olie warm is mag er de ajuin en de chili in. Laat 15 minuutjes rustig stoven, pot niet afdekken. Roer af en toe.
Als de ajuin zacht is, mag er de azijn, laurier, peperkorrels en suiker bij. Laat 20-30 minuutjes pruttelen. In het begin ga je wel moeten hoesten, da's normaal. Je moet de dokter echt niet bellen.
De chutney is klaar als hij begint in te dikken.
Doe hem in hete bokalen (pas gesteriliseerd of recht uit de vaatwas) en sluit meteen af.
De chutney kan je op een toastje doen, daarop wat geitenkaas en een takje rozemarijn. Zalig!
Of het is lekker bij bijvoorbeeld paté. Het is zoals je wil. Of je kan er allerhande sausjes mee opwerken. Ook de moeite.
Smakelijk!
Ann
Psst. Bewaard is met een t. Verander het maar snel en wis deze reactie, oké? x
BeantwoordenVerwijderenInderdaad. Dat zal mij leren van na middernacht nog te schrijven en niet meer na te lezen. :) Maar je reactie ga ik niet wissen zenne. :)
VerwijderenKnow the feeling. Hoe moeër ik ben, hoe meer fouten ik schrijf. Nochtans nefast hé, voor copywriters en vertalers :-)
VerwijderenInderdaad. :) Ik schrijf ook veel fouten als ik pijn heb. Maar dan is het echt erg, dan vergeet ik zelfs werkwoorden in mijn zinnen te zetten en zo. :(
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenOef lekker!
BeantwoordenVerwijderenLeuk cadeautje! Heb je mss nog ideeën voor DIY eetbare kerstcadeautjes? Als je nog ideeën zoekt voor een blogpost misschien... :)
BeantwoordenVerwijderenZelfgemaakte koekjes worden altijd gewaardeerd. Er staan er verschillende in de receptenlijst. :)
Verwijderenhmmm, hier was ik nog naar op zoek voor bij mijn hapje met wildpaté :-)
BeantwoordenVerwijderenDit was, in combinatie met wat geitenkaas, het ideale aperitiefhapje gisterenavond!
BeantwoordenVerwijderen