woensdag 5 december 2012

Verrassend luxueuze aperitiefhapjes met pastinaak.

Terwijl mijn studentjes ijverig zitten te schrijven aan hun horrorverhaal, komedie, stationsromannetje, thriller, bijbelverhaal en dies meer (afhankelijk van welk kaartje ze getrokken hebben), heb ik rustig de tijd om na te denken over mijn blogpost. En da’s eigenlijk raar, want ik denk nooit na over een blogpost. Allez ’t is te zeggen, over hoe of wat ik zou schrijven. Want ja, grote lappen tekst worden niet gelezen, leer ik aan mijn studentjes. En daar ga ik mij dan ook aan houden en beginnen aan het recept (bron: BBC Good Food). Doe je mee?


toast with parsnip and parmesan


Wat heb je nodig?

1 lang afbakbroodje (type baguette of ciabatta)
1 teentje look (in 2 gesneden)
3 pastinaken
50 g boter
3 el olijfolie
1 tl truffelolie
peper en zout
parmesaanschilfers
raketsla


Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes van ongeveer ½ tot 1 cm. Doe de boter in een antikleefpan. Als ze lichtjes begint te bruinen mag er de pastinaak in. Bak al roerend tot de pastinaak goudkleurig en zacht is (zo’n 10-15 minuutjes). Je mag er wat water bij doen als dat nodig is. Haal van het vuur. Doe de blokjes in een keukenrobot, samen met 1 ½ el olijfolie, de truffelolie, peper en zout. Mix tot een pasta.

Snij het afbakbroodje in dunne schijfjes van maximaal een halve centimeter. Zet een grilpan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak de schijfjes brood aan beide kanten een minuutje tot er mooie streepjes in staan. Haal uit de pan en wrijf ze in met de look.

Smeer de schijfjes in met de pastinaakpuree, werk af met wat parmesaan en raketsla. Overgiet met een straaltje olijfolie.

Echt luxueus en exclusief….. allez dat gaan ze toch denken.


Smakelijk!



Ann

P.S.: Ondertussen heel hard gelachen met een hemels bijbelverhaal en het stationsromannetje belde er ook niet neffe. :)




7 opmerkingen:

  1. Dit zal hier zeker eens uitgeprobeerd worden !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm, wel een kanshebber voor de eindejaarsmenu. Het wordt in ieder geval niet eenvoudig: vegetarisch, zonder koemelk en zonder ook maar iets van soja, en ook eetbaar voor de absolute vleesliefhebber. Eens testen of dit zonder kaas ook lekker is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Malika Bihimeden5 december 2012 18:54

    Ziet er in elk geval al heel smakelijk uit. Ga ik ook eens uitprobereN

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Juist geprobeerd en het valt in de smaak! Dat ga ik nog maken, dankuwel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kan je de pastinaakpuree op voorhand maken en koud op de toastjes doen of toch liever niet ?

    Natalie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De grote lappen tekst die bij mij niet worden gelezen, zijn de recepten zelf. Maar soit :-) (allee, wel als ik het recept in kwestie maak hé, maar dan alleen op het moment zelf...)

    BeantwoordenVerwijderen