vrijdag 7 december 2012

Gelukkig is er G&T

Verdekke 't is weer druk de laatste tijd. Veel koken, veel kopen, veel ditjes en datjes... alleen niet veel tijd om te koken voor de blog (en mezelf dus). Gelukkig had ik bij de introductie van dit reeksje gezegd dat ik ook aandacht ging besteden aan cocktails. Wel, mijn absolute favoriet is Gin and Tonic. Een echte klassieker, en niet veel aan zou je denken, maar voor mij telt elk detail.


GandT


Het belangrijkste element is natuurlijk de gin. Echte gin, zoals Hendricks of The Botanist. Niet makkelijk te verkrijgen, ik weet het, maar Bombay Sapphire is een uitstekend alternatief. Er mag niet teveel gin gebruikt worden, maar ook niet te weinig. Wie zo'n maatbekertje gebruikt: 3 oz.


Tweede is de citroen. Ik doe altijd 1 eetlepel citroensap in het glas en dan ook nog eens een schijfje citroen. Het maakt een hemelsbreed verschil.

Ijs. Da's evident.

Tonic kan natuurlijk niet ontbreken. Schweppes is goed voor mij. Gewoon bijvullen.


Het ideale aperitief naar 't schijnt door de bitters. En er wordt gezegd dat het ook goed voor de lijn zou zijn. En als je dat niet gelooft, dan maak ik je wel iets anders wijs.


Santé!


Ann9 opmerkingen:

 1. Ook mijn favoriet! En Hendrick's gin is nóg lekkerder met een schijfje komkommer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel, dat ga ik eens in huis halen sé!

  Waar koop ik die gin?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getest en absoluut goedgekeurd - ik ben niet echt een 'drinker' maar dit is iets waar ik wel mee kan leven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man is ook een gin tonic liefhebber. Na een jaartje fan te zijn van Hendrick's heeft hij onlangs 2 nieuwe ontdekt die volgens hem nog beter zijn: Citadelle (reserve)en Monkey 57.
  En de tonic maakt ook een heel groot verschil: fever tree tonic is een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel diene Monkey gaat mijn volgende aankoop zijn als ik nog eens naar daar ga. :)

   Verwijderen
 5. wij zijn ook genieters van een gin fever tree is inderdaad lekker maar probeer eens den 1724 heel lekker en de indi tonic en voor gin ginmare met een beetje citrongras erin en de caorunn met limoen en jeneverbessen als zeste

  BeantwoordenVerwijderen