vrijdag 15 februari 2013

Duivels lekkere dukka dip.

Dukka is een typisch Perzische specialiteit die in een schoteltje wordt opgediend met een stuk brood en wat olijfolie. Eerst dop je een stukje brood in de olie en daarna in de dukka. Overheerlijk en moeilijk om ermee te stoppen. Ook dit recept komt uit Veg! Je kan de dukka makkelijk een paar weken bewaren in een glazen potje met een dekseltje. Kom, we beginnen eraan!


dukka

Wat heb je nodig?

150 g gepelde pistachenoten, gepelde amandelen en cashewnoten
1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
3 el sesamzaad
10-12 blaadjes munt (fijngehakt)
1 tl gedroogde chilivlokken
1 tl fleur de sel


Leg de noten op een bakplaat en bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200° tot ze goudkleurig zijn. Laat afkoelen.

Doe het komijnzaad en korianderzaad in een pannetje en zet op een middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Doe ze in een vijzel en stamp tot de zaadjes gebroken zijn maar nog niet vergruisd. Doe in een kommetje.

Doe nu de sesamzaadjes in het pannetje en laat ze goudkleurig worden. Doe ze bij de zaadjes.

Hak de noten grof en doe ze in de vijzel en stamp tot je kleine stukjes hebt. Voeg de zaden, de munt, chili en zout toe en meng goed. Doe in het glazen potje en serveer.


Smakelijk!


Ann



5 opmerkingen:

  1. Als deze dip net zo lekker is als de Bangelijk lekkere auberginedip.Vrees ik voor mijn lijn.

    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dukka, ala ;-) maar die foto: heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja lap, ik zag het boek gisteren liggen en heb het meteen gekocht. Je blog lezen is echt niet goed voor de portemonnee ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, dat was en is inderdaad heel lekker! Ik kan er niet meer afblijven. Misschien leg ik morgen zelfs een laagje op mijn boterham (met kaas). Dankjewel!!!

    BeantwoordenVerwijderen