dinsdag 19 februari 2013

Veelbelovende veggie ovenschotel met quorn.

Ik zat al een tijdje met dit gerecht in mijn hoofd, en vandaag was het de try-out day. Het is een winterse vegetarische schotel met quorngehakt, witte kool in witte saus, en aardappelpuree. Met een heerlijk krokant korstje bovenaan... dat kan niet misgaan, toch?


veggieschotel


Ja dus, dit was absoluut niet te vreten. Allez, de kippetjes vonden het wel lekker, maar wij... hm... 't is dan maar een kop soep geworden met een stuk stokbrood van gisteren.


Allez, tot morgen hé!


Ann


19 opmerkingen:

  1. In de dikke vegetariër staat een lekker recept met kool. Ik heb het boek momenteel uitgeleend aan mijn schoonzusje die voor een onderzoek 6 maand veggie is gegaan dus ik kan niet zeggen op welke pagina, maar 't is iets met komijn, tomaat en zure room als ik mij niet vergis. Wij maken het altijd met witte kool en 't is echt een fijne combo. Misschien smaakt het zo wél :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zeggen dat ik pas de dikke vegetariër gekocht heb. :)

      Verwijderen
    2. Maar het was niet de kool zenne, eerder de quorn waar ik toch echt geen fan van ben.

      Verwijderen
    3. Hier ook geen fan van quorn gehakt, liever seitan. Dat van De Hobbit is echt een aanrader!

      Verwijderen
    4. Ik vind dat quorn gehakt wel lekker in tomatensauzen. Zo 'droog' vind ik het ook maar niets.

      Groeten,
      Tessa

      Verwijderen
  2. Wij hebben onlangs ook een veggie ovenschotel met quorn de vuilbak in gekieperd. De vegetarische moussaka van Sofie Dumont. Leek in niets op moussaka trouwens, het was alleen echt heel vies. Om maar te zeggen dat het de besten kan overkomen ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik blij dat ik dat hier toevallig lees; ik wilde die moussaka volgende week gaan maken. (Wordt nu meteen geschrapt van mijn weekmenu.)

      Verwijderen
  3. Aaaahaha, allé zeg, mij zo misleiden met die heerlijke foto en al :).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja idd op foto zag het er goed uit. Ik ben alleen fan van quorn in saus zo is dat wat droog. Volgende keer beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat quorngehakt moet ge goed afkruiden en u ervan vergewissen dat er géén paard inzit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was serieus afgekruid, maar wij houden echt niet van die wrange nasmaak.

      Verwijderen
    2. Ik vroeger ook niet, nu heb ik er minder moeite mee.

      Verwijderen
  6. Als ik deze post en de commentaren zo lees, dan ga ik geen quorn uitproberen. Het idee voor dit gerecht klonk wel heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat ik trouwens wel een aanrader vindt: sojagehakt! Echt een lekkere nootachtige smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou de kool dus ook even flink opgeleukt hebben met ui en paprika en tomaat en kruiden zoals koenjit,koriander en komijn ,en dan de oven in ouarn is prima in zo n gerecht ,sprak de echte vegetariër Hi. Hi gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier ook geen quorn-fan, alhoewel 'echte vegetariër' ;-) Dat ligt echter meer aan de 'aard' van quorn dan aan de smaak (want daarover kan ik dus niet meepraten).
    Al eens seitan geprobeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja ik vind sojabrokken ook veel lekkerder. Ze hebben die zo in gedroogde versie in de bioplanet. Dat is bij de droge voeding gewoon, dus je kunt er een berg van in huis halen. Je geeft dat dan smaak met vloeistof naar keuze, maar ik gooi alle brokken gewoon liefst in een saus, want zo puur stelt dat meestal teleur. Denk dat je dan beter een soort van falafel/noten/zaden/weetikveel mengsel neemt als je een laagje wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik lust het quorn gehakt eigenlijk ook niet ...quorn brokken zijn dan weer wel lekker, ik koop die in diepvriesverpakking bij colruyt, wij gebruiken die als 'vleesjes' in pittabroodjes, gebakken in boter en zout peper en wat look erbij! en dan looksaus , tomaatjes en sla in het broodje! toch eens proberen zou ik zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. In C1000 in Nederland vind je "vers vegetarisch gehakt": veeeel beter! En eigenlijk vervang ik gehakt meestal door (in stukken gesneden) balletjes van Garden Gourmet: nóg beter! ;)

    BeantwoordenVerwijderen