Oi oi, 't is zo koud. 30 graden zou het moeten zijn. In een keer en niet 15 in de voormiddag en 15° in de namiddag. Maar gelukkig houdt deze overheerlijke pasta je lekker warm. Moeilijk is 'm niet, maar wel bijzonder smaakvol. Kom we beginnen eraan!
Wat heb je nodig?
500 g pasta
500 ml melk
75 g bloem
150 g geraspte cheddarkaas + extra voor het korstje
100 g maïs uit blik (uitgelekt)
200 g tonijn uit blik (uitgelekt)
peper, zout, muskaatnoot
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Zet de melk samen met de bloem op het vuur en breng al roerend aan de kook. Eens de saus een mooie dikte heeft, mag je er de cheddar bij doen, blijf roeren. Als de kaas gesmolten is, mag je de saus kruiden met peper, zout, en muskaatnoot. Verlaag het vuur. Voeg er de tonijn en maïs aan toe.
Giet de pasta af en doe terug in de kookpot. Neem je sauspan en doe alle saus bij de pasta. Goed mengen. Doe de pasta nu in een ovenkom, besprenkel met de resterende cheddar en zet enkele minuutjes onder de grill tot je een mooie gouden korst hebt.
Smakelijk!
Mmmm ! Cheddar ! Wel goede kwaliteits cheddar gebruiken hé, welbelegen en kruimelig, none of that processed lookalikey cheese.
BeantwoordenVerwijderenComfort food at it's best !
Amai nog niet. ;-)
BeantwoordenVerwijderen