Iemand waarvan ik véél geleerd heb op fotografisch gebied is Xiaolu van 6bittersweets. Haar tips zijn onbetaalbaar, echt. Ik heb hier al eerder de zelfgemaakte Bailey's van haar gepost en nu is het de beurt aan haar mango krab gazpacho. 't Is een heel verfijnd soepje, ideaal als amuse bij een bbq feestje. Het origineel recept spreekt van verse krab, maar achteraf gezien is de blikversie zeker zo goed en een pak goedkoper. Je kan deze soep makkelijk uren (of zelfs een dag) op voorhand maken.
Wat heb je er allemaal voor nodig?
2 rijpe mango's (geschild, ontpit en in blokjes)
300 ml sinaasappelsap
3 el olijfolie
1 komkommer (geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
1 rode paprika (ontpit en in blokjes gesneden)
1 sjalot (fijngehakt)
2 teentjes look (fijngehakt)
1 groene peper of 1/2 rode chilipeper (ontpit en fijngehakt)
3 el limoensap
2 el fijngehakte koriander of basilicum (hou een paar blaadjes opzij als garnering)
2 kleine sneden witbrood (zonder korst)
peper en zout
voor op de soep:
1 blikje krab
Hou wat van de komkommer en paprika opzij om achteraf op de gazpacho te doen.
Mix de mango, sinaasappelsap, olijfolie, komkommer, paprika, look, peper, sjalot, limoensap en koriander tot je een mooie egale soep bekomt. Toast het brood en snij het in stukjes. Doe het brood in de soep en mix nogmaals. Kruid met peper en zout. Zet de soep minstens een half uurtje in de koelkast zodat ze mooi kan afkoelen.
Verdeel de soep over kleine glaasjes, doe er wat krab, komkommer, paprika en koriander op en serveer.
Echt verfijnd. Wat er trouwens heel lekker bij is zijn tortillachips natuur. Za-lig.
Smakelijk!
Mmm gorgeous and I'm glad you enjoyed the taste -- since my bf doesn't like seafood, I ended up eating this for 3 days and it was delicious the whole way through! Thanks for trying my recipe :).
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er erg lekker uit. Deze ga ik zeker proberen!!
BeantwoordenVerwijderen