vrijdag 15 juli 2011

Snel, makkelijk en lekker fout.

Waaahaant... ge moogt saus én gemengde kruiden uit een potteke gebruiken. Jawel. En aangezien voos, vettig en alcohol het beste scoort op mijn blog, krijgt ge uw zin. ;-)

Vandaag maken we 2 soorten tortilla pizza's. Eentje met kip en eentje met tonijn uit blik. En oh-oh thuis gaat er gesmikkeld worden, wees daar maar zeker van. Zet de Desperado's of de Corona's al maar koud!


tortilla pizza chicken



Wat heb je nodig?

Tortilla's (2 per persoon)
2 kipfilets
1 blikje tonijn
groene fijngehakte pepperoni (ingelegde pepertjes - zoals bij de pitta)
250 g geraspte cheddar
verse koriander
mexicaanse kruiden
1 rode ui in ringetjes gesneden
olijfolie

Guacamole en zure room om er bij te serveren

Voor de saus (als je ze zelf maakt, anders neem je een potje tacosaus):

1 ui (fijngehakt)
2 teentjes look (fijngehakt)
1/2 l passata
Mexicaanse kruiden
peper en zout
Olijfolie


tortilla pizza tuna


Maak eerst de saus. Doe wat olijfolie in een steelpannetje en fruit er de ui en de look in. Voeg er de passata bij en laat 10 minuutjes pruttelen. Kruid met mexicaanse kruiden, peper en zout. Mix de saus voor een verfijnd resultaat. Zet opzij.

Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm en bak ze in wat olijfolie. Kruid met de mexicaanse kruiden. Zorg dat de filets nog niet doorbakken zijn want ze moeten nog in de oven. Zet opzij.


Neem nu de tortilla's en leg ze op de ovenplaat(en). Doe er 2 eetlepels (taco)saus op de tortilla's en strijk uit (blijf 2 cm van de rand). Verdeel er de kippenblokjes over en besprenkel met cheddarkaas.
De andere tortilla's bestrijk je eveneens met (taco)saus en daar verdeel je de tonijn over, de pepperoni en de cheddar.

Laat de pizza's 8 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven op 200°. Serveer met koriander, rode ui, wat zure room en guacamole.

En een koude Corona of Desperado's natuurlijk. Ah ja.

2 opmerkingen: