vrijdag 30 maart 2012

Een paaspavlova begot!

Dit is een zalig recept, ik zweer het u! Pavlova is altijd lekker, maar als ge daar nog eens zelfgemaakte advocaat bij doet, dan kan het feest niet meer stuk! Je kan de advocaat ook vervangen door lemon curd. Zal eens zien voor een recept en dan post ik het hier.


paaspavlova


Wat gaat er allemaal in de pavlova?

4 eiwitten op kamertemperatuur
250 g suiker
2 koffielepels maïzena
1 koffielepel witte azijn (genre Blauwe Hand)
1 koffielepel vanille extract
3 dl room
1 soeplepel bloemsuiker


pavlova gordijn


Zet de oven aan op 180°. Doe het eiwit in een grote kom en klop het met een elektrische klopper stijf. Voeg er in 3 keer de suiker bij en klop tot het eiwit mooi begint te blinken. Voeg er al kloppend ook de maïzena, het extract en de azijn onder.

Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op. Spatel met een pannenlikker het eiwitmengsel erop en vorm een mooie taart. Zet de pavlova in de oven en verlaag ONMIDDELLIJK de temperatuur tot 150°. Laat de taart 1u15 minuten bakken. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen (met de ovendeur dicht). Dit is om ervoor te zorgen dat de buitenkant mooi krokant wordt.

Na een uurtje is de pavlova volledig afgekoeld en mag je hem eruit halen. Klop nu de room stijf met de bloemsuiker en bedek hiermee de taart. Besprenkel de taart met zoveel advocaat als je wil.


paaspavlovaboven



De advocaat.


advocaat (Belgian-Dutch version of egg nog)


Wat heb je nodig?

8 eierdooiers
250 g suiker
80 g vanillesuiker
15 cl alcohol (94%)
1 blik geëvaporeerde melk (410 g)*


Doe alle ingrediënten in een blender en mix gedurende minstens 5 minuten. Het mengsel moet lichtjes warm geworden zijn. Giet de advocaat in een gesteriliseerde kom en bewaar in een koele donkere ruimte.

* In tegenstelling tot de meeste recepten wordt er hier géén gebruik gemaakt van gecondenseerde melk maar van geëvaporeerde melk. Die vind je bij de gecondenseerde melk.


Dat gaat smaken jong! Voor de mensen die geen advocaat lusten, je kan de taart versieren met allerlei fruit en liefst zo zurig mogelijk: passievruchten, frambozen, aardbeien...

Lust je geen pavlova, de advocaat is ook heerlijk zonder pavlova.

Have fun!

De receptjes vind je ook op zesta.

6 opmerkingen:

  1. Hier kun je mij 's nachts voor wakker maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er geweldig uit! Ik ga hem morgen al maken.
    Kan ik ook gewone keukenazijn gebruiken, of moet het witte azijn van De Blauwe Hand zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. voor 1 koffielepeltje gaat gewone keukenazijn geen kwaad kunnen denk ik. :-)

    BeantwoordenVerwijderen