maandag 12 maart 2012

Vegetarische curry met wat ik nog in huis had...

Iedereen snoeit tegenwoordig. De regering snoeit in ons centen en ik in ons wilgjes. Dus was er dit weekend geen tijd om te shoppen, laat staan om uitgebreid te koken. Een snelle vegetarische curry dan maar, met wat ik in mijn voorraadkasten staan had... Het was wel wat pikant, dus zal ik voor jullie de hoeveelheden serieus wat temperen.



simple veggie curry


Wat heb je nodig voor 4 personen?

2 blikken kikkererwten van 400 g
1 kopje rode linzen
3 cm gember (geraspt)
1 ajuin (fijngehakt)
2 teentjes look (fijngehakt)
1 el ghee of 2 el arachide olie
1 el garam masala
1 el kurkuma
1 kl komijnpoeder
3 kardemom peultjes (geplet)
1 blik gepelde tomaten (400 g)
400 ml groentenbouillon (half blokje)
100 g erwtjes (diepvries)
200 ml volle yoghurt
1 limoen
verse koriander naar smaak

Smelt de ghee of warm de arachide olie op in een pan. Doe er de garam masala, kurkuma, komijn en kardemom bij en laat 2 minuutjes bakken. Doe er de look, ajuin en gember bij en laat 2 minuutjes zacht bakken. Giet er de tomaten bij en de groentenbouillon. De linzen mogen er ook al in en laat 10 minuutjes pruttelen. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder water en doe ze bij de curry. Laat 10 minuutjes meekoken.

De diepvrieserwtjes mogen er nu ook bij. Laat nog wat pruttelen. Nu mag er de yoghurt in en het sap van een halve limoen. Verdeel over de borden en besprenkel eventueel met verse koriander.

Heerlijk met basmatirijst. En wij hebben er ook Mexicaanse tortilla's bij gegeten want ze moesten op, en eigenlijk gaat dat er perfect bij.


Smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Ow ja, en voor de niet-vegetariërs, je kan daar gerust wat kippenfilet bijdoen. Gewoon wat aanbakken in een andere pan en daarna 10 minuutjes laten meesudderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMMh! Meteen uitgeprobeerd en zéér lekker bevonden!! Rode linzen vond ik wel niet in *dundeleis*, dus ik kan bij deze bevestigen dat het ook met blonde linzen bijzonder smakelijk is.
    Voilà, weer maar eens een gerechtje van jou dat in mijn dagelijkse kookboekje terechtkomt!
    En wanneer geeft je dat kookboek uit? ;-)

    Elke

    BeantwoordenVerwijderen