maandag 22 augustus 2011

Bangelijk lekkere auberginedip.

Heel veel mensen zijn nogal sceptisch als het over aubergines gaat. En vaak ook terecht hoor, ze kunnen best bitter zijn. Maar niet met dit recept. Ik had het mee naar het mondaine (kuch kuch) terrasfeestje van onze illustere Elza D. En ze lustten het precies toch. ;-)

Ik heb de aubergines op de BBQ gegrild, maar het gaat ook op een gasvuur of in de oven.


roasted aubergine-eggplant dip


Wat heb je nodig?

3 aubergines (1 kilo in totaal)
1 groene paprika (ontpit, fijngehakt)
1 groen Spaans pepertje (fijngehakt)
1,5 dl olijfolie
1 handvol fijngehakte peterselie
2 teentjes look fijngehakt
2 el wijnazijn of witte balsamico
peper en zout


Leg de aubergines gedurende 20 minuutjes op de BBQ tot ze helemaal zacht zijn (zelfde tijd op het gasvuur, 1 uur onder grill in de oven). Doe ze open en lepel er het vruchtvlees helemaal uit. Doe in een vergiet en laat een half uurtje uitlekken.

Terwijl de aubergines aan het grillen zijn, zet je een pan op het vuur, doe er wat van de olijfolie in en bak de paprika en het pepertje tot ze licht bruinig zijn. Laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten in een pot en mix tot je een egale massa hebt. Zet in de koelkast tot het feestje kan beginnen.

Lekker met wat gebakken pittabroodjes die je in reepjes snijdt.


Ai caramba!



10 opmerkingen:

  1. IK ben nooit bang van deze godelijke groente.Maar wist hje dat mensen in 19de eeuw wel dachten dat aubergine vergitigd was en ze haden het aleen in de fruitschaaal voor versiering.Heerlijke dip:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en daar nog zelfgebakken broodstengels bij ... yummmmy!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ow ja, dat zal ook wel lekker zijn.
    @dzoli, wist ik niet. leuk om te weten. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't Zal hier met rode paprika's en pepers worden, ik hou echt niet van groene.
    Denk dat het ook lekker is met nacho's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dan gaat het er wel eerder bruin uitzien ipv groen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik laat het u weten ;-) Heb de look en de paprika en de peper trouwens mee in de oven gegooid.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben ook altijd sceptisch geweest t.o.v. aubergine. Maar zo'n dip ziet er echt lekker uit! Die rode peper en dat paprikaatje maakt het lekker pittig! Proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er idd roodbruin uit, als iets dat te lang in de frigo heeft gestaan (heb het trouwens afgekoeld in mijn ijskreemmasjien, tip van de zoon).
    Maar als ge niet kijkt is het wel heul lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Weet je wat de aubergine ook lekker zacht maakt: even in de stoomkoker! Smaak blijft prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En dan nog wat feta erdoor....

    BeantwoordenVerwijderen