Deze eenvoudige curry is eigenlijk een ideaal doordeweeks gerecht. Niet teveel ingrediënten, weinig werk. Perfect! Omdat ik niet veel tijd had heb ik gekozen om er pitabroodjes bij te serveren. Ik vind ze lekkerder dan die prefab naans die je in de supermarkt vindt.
Wat gaat erin?
3 el ghee of plantaardige olie (type arachide)
1 1/2 kl garam masala
1 kl kurkuma
1 ui fijngesnipperd
2 tomaten in blokjes gehakt
1 rode chilipeper fijngehakt
200 g rode linzen
500 ml groentenbouillon (water + 1 bouillonblokje)
3 zoete aardappelen (bataat)
2 flinke handen jonge bladspinazie
Pitabroodjes voor erbij en eventueel gewone yoghurt. Verse koriander als versiering.
Doe de ghee* of de olie in een pot met dikke boden en bak gedurende 2 minuutjes de specerijen op een zacht vuurtje. Doe er ook de chili en de ajuin bij en bak glazig.
Nu mogen er de tomaten in, de linzen en de bouillon. Laat 10 minuutjes afgedekt koken. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij ze in blokjes (2 cm). Doe er nu de zoete aardappelen bij en laat nog een 10-15 minuutjes pruttelen tot de aardappel zacht is. Doe er net voor het serveren de spinazie bij en laat nog 1 minuutje meekoken tot de spinazie gesmolten is.
Echt lekker jong!
*Ghee is geklaarde boter die je kan kopen in Indische en Turkse winkeltjes. Deze boter wordt niet zwart bij hoge temperaturen.
Hoe wist jij toch dat ik al een heel weekend zit te bedenken wat ik moet doen met die zoete patat uit mijn groentenpakket?
BeantwoordenVerwijderenBedankt!
Je vindt ghee ook in de bioshop of bioplanet. Voor het geval je niet zo multicultureel woont.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt inderdaad als iets dat zich makkelijk en snel laat bereiden. Ik zet het op de menu deze week!
Ghee kun je makkelijk zelf maken ook.Curry ziet er fantastisch uit:)
BeantwoordenVerwijderenlink om zelf ghee te maken: http://www.coquinaria.nl/recepten/Basisrecepten2.htm
BeantwoordenVerwijderenZoete aardappelen, jummie! Curry, jummie!
BeantwoordenVerwijderenDubbele hoeveelheid gemaakt: het kreeg de consistentie van pap => 2 blikken kokosmelk en nog ne halve liter bouillon bij gedaan en gemixt => soepke waar de mannen maar van bleven bijvragen :-)
BeantwoordenVerwijderenda's ook een oplossing. Als ge grotere hoeveelheden maakt, best beginnen met de eerste hoeveelheid vocht en indien nodig bijvullen. ;-)
BeantwoordenVerwijderenDit was gewoon om je vingers bij af te likken.......héérlijk gewoon....
BeantwoordenVerwijderen