Geef toe, het gebeurt zelden dat iemand opmerkt dat de rijst verdekke lekker is. Wel, daar komt nu dus verandering in. Ik had deze al een paar keer gegeten bij La Cucaracha in Leuven. En toen ik deze versie van Thomasina Miers zag, moest ik hem gewoon proberen.
Deze smaragdgroene rijst is heerlijk fris en gaat perfect bij kip of rijst én natuurlijk bij een zalig Mexicaans etentje.
Wat moet daar in voor 4 personen?
400 g basmatirijst
1 klein teentje look
1 kleine ui
2 flinke handen verse korianderblaadjes
1 flinke bos peterselie of spinazie
4 el olijfolie
600 ml kippenbouillon
zeezout en zwarte peper
Doe de rijst in een zeef en spoel hem af onder koud water tot het helder wordt.
Pureer de look, ui en groene kruiden met een scheutje water en de helft van de olijfolie met de mixer of in een blender tot een groene puree ontstaat. Verhit de resterende olie in een pan en voeg de puree toe. Bak al roerend gedurende 5 minuutjes en zorg dat het niet aanbrandt of bruin wordt.
Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat koken tot het meeste vocht opgenomen is.
Snij een bakpapier zo groot als de diameter van de pan en leg op de rijst zoals hieronder (met het flapje wel naar beneden natuurlijk):
Leg het deksel op de pan en zet de rijst nog 20 tot 30 minuutjes in een lauwe oven op 120° tot het vocht volledig is opgenomen. Proef, breng op smaak en serveer.
Smakelijk!
Waarom een bakpapier én een deksel? Ik heb dat precies nog nooit gezien.
BeantwoordenVerwijderenBij witloof wordt dat ook gedaan en da's om verkleuring tegen te gaan.
BeantwoordenVerwijderenMoest jij trouwens niet hier zijn?
;-)
Het ziet er weer fantastisch uit, zowel het gerecht als de foto.
BeantwoordenVerwijderenKrijg ik eten?? LOL
BeantwoordenVerwijderenVerheft u maar niet aan mijne goodiebag gij. :D
BeantwoordenVerwijderenKan de koriander vervangen worden door iets anders? Ik heb het niet zo voor koriander... ;-)
BeantwoordenVerwijderenMerci!
Neem dan gewoon enkel spinazie.
BeantwoordenVerwijderen