dinsdag 9 augustus 2011

Pffft... dan ga ik eens naar een workshop vegetarisch koken.

Ik maak daar met dees madam en dees madam een megalekkere curry en dees trees neemt er alleen maar een foto van als 't te laat is. Nu ja op zich is dat ook wel een compliment natuurlijk.

Enfin, hieronder dus de penibele foto. Maar 't heeft duidelijk gesmaakt en da's 't belangrijkste. Oh ja, ik wil bij deze ook nog eens Dorien bedanken voor haar boeiende workshop. Was heel interessant.

ws14


Wat ging daar zo allemaal in?


2 el gewone olie
1 kl gemalen komijn
1 kl gemalen korianderzaadjes
4 steeltjes verse koriander (zonder de blaadjes)
2 kl kurkuma
½ kl venkelzaadjes
1 groene + 1 rode chilipeper
1 kl harissa
2 el molasses (op basis van granaatappel) evt vervangen door wat rietsuiker
3 cm gember
2 wortelen
1 aardappel
½ pompoen (klein!!!)
1 ui
2 à 3 teentjes look
¼ spitskool
½ courgette
½ aubergine
2 tomaten
5 steeltjes snijbiet + groen (maar later erbij gedaan)
2 handen andijvie
250 g volle yoghurt


Je mag daar ook nog kikkererwten, sperzieboontjes en bloemkool bij doen nu je toch bezig bent.


Doe de olie in een pan met dikke bodem. Bak er de specerijen in gedurende 2 minuutjes. Doe er de look, ajuin, gember en chili bij. Laat zachtjes bakken tot de ajuin zacht is. Nu mag er de pompoen en de wortel bij. Laat opnieuw zachtjes garen en doe er evt. wat water bij (1/2 glas water). Deksel op de pot. Na 10 minuutjes mag er de spitskool bij, de aardappel, steeltjes snijbiet en de koriandersteeltjes bij. Opnieuw rustig laten garen (deksel op de pot). Doe indien nodig opnieuw wat water bij. Na 10 minuutjes mogen er de aubergine en courgette bij. Opnieuw laten garen. Als laatste mogen er de tomaten en het groen van de andijvie en snijbiet bij. Bevochtigen met wat water. Kruiden met peper en zout, en de molasses.

Als alles beetgaar is, mag je het vuur afzetten en er de yoghurt onder roeren. Serveer met wat verse korianderblaadjes. Rijst is daar ideaal bij. Of naan. Hmmmm.



1 opmerking:

  1. Zieter in elk geval een heel leuke foto uit, uitgelepeld of niet.

    Groetjes
    Eline's Photography

    ps: kom zeker ook is langs mijn blogje, en laat dan zeker wat feedback achter.

    BeantwoordenVerwijderen