Deze typisch Marokkaanse pannenkoekjes worden vaak geserveerd op momenten als deze, het einde van de Ramadan. Het bijzondere aan deze pannenkoekjes is dat je ze maar aan één kant mag bakken. Moeilijk is het niet hoor. Dit fijne recept komt uit het boekje "Koken met Fatima" van restaurant El Warda.
Wat gaat erin?
500 g bloem van goede kwaliteit (of helft griesmeel en helft bloem)
4 kl droge gist
1 kl (goed afgestreken) zout
600 tot 800 ml lauw water
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer er zachtjes het lauwe water onder tot je een mooi beslag hebt. Laat een uurtje afgedekt rusten.
Neem een ongeschonden anti-aanbakpan. Verwarm ze droog op een laag vuur, laat schrikken met koud water, dep droog en maak opnieuw warm. Da's om het aanbakken te voorkomen.
Lepel wat van het beslag in de pan en laat langzaam bakken. Wanneer je voor een kleiner formaat pannenkoek kiest, kun je er tot 3 tegelijk bakken. Er zullen allemaal gaatjes verschijnen en als de pannenkoek lichtgeel kleurt, is hij klaar.
Serveer met gesmolten boter en honing.
Zalig met een glaasje muntthee.
die heb ik vandaag gegeten bij mijn Marokkaanse buren! Samen met de heerlijke muntthee en zalige koekjes :o)
BeantwoordenVerwijderenje 'setting' is weeral schitterend !
BeantwoordenVerwijderenNeem een propere anti-aanbakpan? Neemt u dan ook wel eens een vieze?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor. Afwassen daar doe ik niet aan mee. ;-)
BeantwoordenVerwijderenWel handig zo'n gratis inhoud- en spellingchecker. ;-)
BeantwoordenVerwijderenJa anti anbakpaan moet je ook niet wassen aleen afvegen:)Ja sommige mensen moeten nog veel leren.Goed dat er kook blogs zijn.Lekkere pannekoekjes;)
BeantwoordenVerwijderenMooie foto en de styling is ook geweldig!
BeantwoordenVerwijderenWaar koop je toch al die leuke spulletjes? Bij de kringloop?
Kringloop, rommelmarktjes,...
BeantwoordenVerwijderen