Dit is echt partyfood. Nacho's uit de oven met gehakt, chorizo en gesmolten kaas... en daar een lekker fris biertje bij. Ja, zelfs in deze barkoude tijden! 't Is gewoon hartverwarmend. Hmmmm...
Wat heb je nodig?
1 zak nacho's natuur
300 g rundsgehakt
100 g chorizoworst (pikant)
1/2 kl chilipoeder
1/2 kl komijn
2 teentjes look fijngehakt
peper en zout
200 g cheddar (geraspt)
groene opgelegde pepertjes (zoals bij een pita krijgt)
2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de olijfolie in een pan en bak er het gehakt samen met de look in rul. Snij de chorizo in blokjes en doe bij het vlees. Laat 5 minuutjes sudderen. Doe er de chilipoeder en de komijn bij en kruid met peper en zout.
Hak 3-4 pepertjes fijn.
Neem een pizzapan of iets dergelijks en leg hierop een laag nacho's. Bestrooi met de helft van het vlees, de helft van de kaas en wat van de pepertjes. Leg er opnieuw een laag nacho's op en verdeel er de rest over.
Zet de nacho's 8 tot 10 minuutjes in de oven tot de kaas volledig is gesmolten.
Serveer onmiddellijk.
Smakelijk!
Zalig!
BeantwoordenVerwijderenDat wordt mijne favoriet! O-OH.
BeantwoordenVerwijderenOewaaaah!!!
BeantwoordenVerwijderenga ik eens uittesten... redenen genoeg deze maand: Valentijn, verjaardag. Maar moet er eigenlijk een reden zijn... neeje! Uittesten gewoon :-)
BeantwoordenVerwijderenMmmm ... comfortfood van de bovenste plank !! Zeker met deze winterse koude is spicy meer dan welkom
BeantwoordenVerwijderenEet je dat gewoon uit het vuistje?
BeantwoordenVerwijderennatuuuuuuuuuurlijk. ;-)
BeantwoordenVerwijderenGisteren nog het dubbel recept klaargemaakt als hapje bij, eeh, een drankje met vrienden.
BeantwoordenVerwijderenZe waren op, en we waren maar met 5 volwassenen. Zegt genoeg zeker?