Een heel lekkere soep met weinig ingrediënten en weinig werk. Wat wil je nog meer? Deze Marokkaanse soep is op zo'n 10-15 minuutjes klaar. Zonder enig probleem. Je mag onder deze soep nog een lepeltje harissa roeren, maar echt nodig is het niet. Maar als je het liever wat pittiger hebt... Ik heb er snijbonen bijgedaan, maar erwtjes zijn evengoed. En ze mogen uit de diepvriezer komen.
Wat heb je nodig?
2 el olijfolie
1 ui fijngehakt
1 teentje look fijngehakt
3 stengels bleekselder fijngesneden
2 afgestreken kl komijnpoeder
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik kikkererwten (400 g)
800 ml hete groentenbouillon
6 snijbonen (in 1 cm gesneden)
Fruit de ui, look en selder in de olijfolie tot de ui glazig ziet. Doe er de komijn bij en bak nog een minuutje mee. Hak de tomaten fijn en doe ze samen met de kikkererwtjes bij de ui. Giet er de warme bouillon bij en laat zo'n 8 minuutjes koken. Doe er op het laatste de snijboontjes bij en laat 2 minuutjes meekoken. Kruiden met peper en zout en 't is al klaar!
Smakelijk!
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenmmm lekker hé zo marokkaanse soep.
BeantwoordenVerwijderenVorige vrijdag zat ik rustig in mijn zetel te lezen, klinkt er plots geklop op de muur waarna de buurvrouw heel hard mijn naam roept.
Ik ga kijken (dacht al daar is iets serieus loos), heeft ze toch wel soep gemaakt zeker en ze wou me een kom geven :oD
(mijn buurvrouw is marokkaanse en ze had geen zin om heel die rimram met hoofddoek te doen dus dacht ze 'ik probeer het zo' hahaha)
twa vree hoet
BeantwoordenVerwijderenMmm, lekker.
BeantwoordenVerwijderenMaak jij je groentebouillon zelf of is dat op basis van een bouillonblokje?
't Was de luiewijvenversie: bouillonblokje dus. :-)
BeantwoordenVerwijderenIk zweer bij bouillonblokskes. Meer zelfs: ik heb nog nooit van mijn leven een verse bouillon getrokken.
Verwijderenvandenavond ga ik mij eens smijten op het maken van 'shashuka',
BeantwoordenVerwijderenje recept werkt inspirerend op mijn smaakpapillen.
Ik hou van kikkererwten en van soep, dus dit recept is perfect! Ik zet het even onder mijn favorieten, dan kan ik het binnenkort maken, mmm.. Bedankt voor het delen!
BeantwoordenVerwijderen