maandag 13 februari 2012

Bonkige Blackwellsaus

Dit is zo'n gerecht dat ik maximaal 1 keertje per jaar maak. Maar lekker is het wel, zo'n saus met pickles. Hmmm.... ik ga dat eens zelf maken, pickles. Lijkt me wel leuk om te doen. Maar soit, 't waren dus pickles uit een potje en 't heeft ook gesmaakt. Het past dus perfect bij varkensvlees, maar er zijn ook mensen die dat lekker vinden bij vis bijvoorbeeld. Maar ik vind dat te overheersend van smaak voor vis. Hierna wordt het een weekje vegetarisch. Heb het een beetje gehad met vlees.


Blackwell


Wat heb je nodig?

1 grote sjalot (heel fijn gesneden)
1 klontje boter
1 glas droge witte wijn
100 ml rundsfond (ik heb gewoon een rundsbouillonketeltje opgelost in 100 ml water)
3 à 4 fikse eetlepels pickles van goede kwaliteit
150 ml (light)room
peper en zout


Bak de sjalot glazig in de boter en giet er de droge witte wijn bij. Laat flink inkoken tot het bijna stroperig wordt. Doe er de rundsfond bij, roer goed en doe er dan de pickles bij. Nu nog de room erbij, eventjes laten doorkoken, bijkruiden met peper en zout en klaar!

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. ik ben daar tegenwoordig ook zot van maar ik hou het wat simpeler : vlees bakken, op het einde pickels mee in de pan, wat room er bij en klaar is kees...

    BeantwoordenVerwijderen