donderdag 21 april 2011

De ontknoping van het" Jamie in 30 minuten" saga.

Is het mij gelukt?

Maar jaaaaa... ik moest zelf lachen toen ik de timer stopzette. Zooo precies had ik het nu ook niet verwacht.

IMG_6668


Het is dus mogelijk. Zeker en vast. Maar het klaarzetten en het achteraf opruimen vraagt minstens zoveel tijd. Dus 45 minuutjes op de gewone manier zou ook te doen zijn.

Het had zelfs sneller gekund, want je verliest toch veel tijd door de manier waarop het boek ingedeeld is. Alles is volgens een menu geschreven, en als je maar één ding wil maken, kan dat soms verwarrend zijn. Er wordt met een tijdslijn gewerkt en soms springt hij van het ene gerecht naar het andere en dan weer terug. Je moet daarom veel lezen en je aandacht erbij houden. En zonder het nemen van de foto's natuurlijk. Ze hebben trouwens precies ook last van 'stress', om het beleefd te stellen.

En je zit achteraf ook nog eens met een ontplofte keuken.

IMG_6672


Vonden we het lekker? Jawel hoor. Althans de trifle en de rigatone vonden we heel goed. Het geroosterd witloofslaatje vonden we niet speciaal, en die ciabatta was ook niet echt een meerwaarde. Gewoon is ook al goed genoeg.

Morgen post ik nog twee dingen die ik gemaakt heb uit het boek en die waren echt subliem (een noodles slaatje met cashew nootjes en geroosterde kip met een absoluut overheerlijke pindasaus).

Fujah!

7 opmerkingen:

  1. jong, als ik al de tijd had om zoveel nieuwe receptjes uit te proberen....... ZUCHT!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eindelijk ! kan ik terug slapen vannacht ! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. aan die ontplofte keuken kan nog wat gesleuteld worden ... maar ik wil wel 'opruimassistente'(annex 'proef'-konijn) spelen hoor !
    en ps : volgende keer zet ik geld in !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat duurt maar 30 minuutjes hé Fleurfatale. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. nu moeten ze nog een kookboek maken waarbij de opkuis ook in het aantal minuten zit.
    je hebt het wel heel straf op dertig minuten gedaan, moet ik zeggen. I'm impressed!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja die ontplofte keuken was er hier ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik maakte de Steak Sarnie met bietenslaatje reeds uit dit boek. Héérlijk! Leuke foto's, ik kom zeker terug!

    BeantwoordenVerwijderen