zaterdag 2 april 2011

Gevulde appelen met brie, honing en rozijntjes

Je hebt soms zo van die appelen die echt niet lekker zijn. Vaak zijn appelen zo 'melig' vind ik. Maar ja, wat doe je daar dan mee? Ik had nog wat brie liggen die ook dringen op moest en voilà mijn gevulde appel met brie zag het levenslicht. En 't is nog lekker ook!


Stuffed apples with brie, raisins and thyme


Wat gaat erin?

4 appelen
150 g brie
2 eetlepels rozijnen
4 koffielepels honing (of stroop, of candico siroop)
tijm

Zakje jonge bladsla
Gebakken spekblokjes
olijfolie
citroen of balsamico
peper en zout

Snij het hoedje van de appelen en hol ze zoveel mogelijk uit. Vul de appelen met wat brie, wat rozijntjes en de honing. Sprenkel er wat tijm over en zet het hoedje terug op de appel.

Laat ze 25 minuutjes in een voorverwarmde oven op 185° bakken.

Maak ondertussen een slaatje van de bladsla, spekblokjes, olijfolie, citroen of balsamico, peper en zout. Serveer met een lekker stuk brood én eventueel een glaasje wijn.

Dat gaat gegarandeerd smaken!

4 opmerkingen: